Alerta privind aparitia unui focar de infectie la o scoala din Pitesti

07/03/2016

Alerta privind aparitia unui focar de infectie la o scoala din Pitesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alerta-privind-aparitia-unui-focar-de-infectie-la-o-scoala-din-pitesti/

Disgrafia - Simptome si masuri in functie de varsta copiluluiDirectia de Sanatate Publica Arges a transmis catre Centrul National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti si Prefectura Arges o alerta privind aparitia a unui focar de infectie la Scoala Gimnaziala Nr.16 din Pitesti, in urma consumarii unor alimente posibil alterate.

In perioada 5 – 6 martie 2016, 14 copii cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani s-au prezentat la CPU Spital Pediatrie Arges cu simptome de febra, dureri abdominale, greata, frisoane , ulterior varsaturi si scaune diareice.   Diagnosticul la internare este de suspiciune de toxiinfectie alimentara.
 
Conform unui comunicat Ministerului Sanatatii, din afirmatiile parintilor insotitori, precum si din cele ale copiilor internati, reiese faptul ca in data de 03.03.2016 orele 12.30, au consumat in incinta Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, in cadrul programului after-school, la masa de pranz un meniu format din branza cu mamaliguta, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si salata de varza alba. Tot din afirmatiile copiilor internati, pulpele prezentau semne de alterare.

Meniul copiilor este asigurat de o firma privata.
Debutul simptomatologiei este la aproximativ 24h de la consumul alimentelor invocate.
In acest moment copii sunt izolati, investigati si tratati in Spitalul de Pediatrie Pitesti, cu exceptia unui copil care este internat in Sectia Boli Infectioase Copii a Spitalului de Urgenta Pitesti.
 
A fost instiintat Serviciul de Control in Sanatate Publica din DSP, cat si Serviciul Supraveghere Factori de Mediu din cadrul DSP, care s-au deplasat la cantina Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, pentru controlul conditiilor igienico-sanitare, recoltarea de probe de sanitatie si probe alimentare, probe care vor fi lucrate in laboratorul DSP Arges. S-a informat DSVSA Arges.
 
 
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati