Alegerea presedintelui si vicepresedintelui Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului

18/09/2012

Alegerea presedintelui si vicepresedintelui Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alegerea-presedintelui-si-vicepresedintelui-comitetului-de-farmacovigilenta-pentru-evaluarea-riscului/

Recent infiintat, Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului al Agentiei Europeana  a Medicamentului (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee = PRAC) si-a ales presedintele, in persoana Dr. June Raine din Marea Britanie, precum si vicepresedintele, in persoana Dr. Almath Spooner din Irlanda, in cadrul celei de-a doua intruniri care a avut loc in perioada 3-5 septembrie a.c. Ambele mandate sunt pe o perioada de 3 ani.

PRAC isi desfasoara activitatea la un inalt nivel de transparenta. Agendele intrunirilor vor fi publicate in mod sistematic pe website-ul EMA inaintea fiecarei intalniri, iar concluziile detaliate vor fi disponibile sub forma unor minute ale intrunirii si publicate dupa adoptarea lor la urmatoarea intrunire PRAC.”Conform noii legislatii europene de farmacovigilenta, PRAC va juca un rol central prin furnizarea de informatii in beneficiul sanatatii publice. Obiectivul meu este acela de a ma  asigura ca aceasta unica oportunitate de a intari protejarea sanatatii publice este realizata pe deplin in beneficiul tuturor cetatenilor din Uniunea Europeana. Noua legislatie asigura instrumente puternice pentru protejarea sanatatii publice in Europa si utilizarea eficients a acestor instrumente va depinde de claritatea viziunii, conducerea solida, rationamentul stiintific sanatos si o excelenta activitate de comunicare a comitetului PRAC”, a declarat Dr. June Raine, presedintele PRAC.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari au candidat pentru un loc la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate