Stiri medicale

Alegerea presedintelui si vicepresedintelui Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului

Data ultimei actualizari: 19/09/2012

Recent infiintat, Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului al Agentiei Europeana  a Medicamentului (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee = PRAC) si-a ales presedintele, in persoana Dr. June Raine din Marea Britanie, precum si vicepresedintele, in persoana Dr. Almath Spooner din Irlanda, in cadrul celei de-a doua intruniri care a avut loc in perioada 3-5 septembrie a.c. Ambele mandate sunt pe o perioada de 3 ani.

PRAC isi desfasoara activitatea la un inalt nivel de transparenta. Agendele intrunirilor vor fi publicate in mod sistematic pe website-ul EMA inaintea fiecarei intalniri, iar concluziile detaliate vor fi disponibile sub forma unor minute ale intrunirii si publicate dupa adoptarea lor la urmatoarea intrunire PRAC.”Conform noii legislatii europene de farmacovigilenta, PRAC va juca un rol central prin furnizarea de informatii in beneficiul sanatatii publice. Obiectivul meu este acela de a ma  asigura ca aceasta unica oportunitate de a intari protejarea sanatatii publice este realizata pe deplin in beneficiul tuturor cetatenilor din Uniunea Europeana. Noua legislatie asigura instrumente puternice pentru protejarea sanatatii publice in Europa si utilizarea eficients a acestor instrumente va depinde de claritatea viziunii, conducerea solida, rationamentul stiintific sanatos si o excelenta activitate de comunicare a comitetului PRAC”, a declarat Dr. June Raine, presedintele PRAC.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.