Alegerea presedintelui si vicepresedintelui Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului

18/09/2012

Recent infiintat, Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului al Agentiei Europeana  a Medicamentului (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee = PRAC) si-a ales presedintele, in persoana Dr. June Raine din Marea Britanie, precum si vicepresedintele, in persoana Dr. Almath Spooner din Irlanda, in cadrul celei de-a doua intruniri care a avut loc in perioada 3-5 septembrie a.c. Ambele mandate sunt pe o perioada de 3 ani.

PRAC isi desfasoara activitatea la un inalt nivel de transparenta. Agendele intrunirilor vor fi publicate in mod sistematic pe website-ul EMA inaintea fiecarei intalniri, iar concluziile detaliate vor fi disponibile sub forma unor minute ale intrunirii si publicate dupa adoptarea lor la urmatoarea intrunire PRAC.”Conform noii legislatii europene de farmacovigilenta, PRAC va juca un rol central prin furnizarea de informatii in beneficiul sanatatii publice. Obiectivul meu este acela de a ma  asigura ca aceasta unica oportunitate de a intari protejarea sanatatii publice este realizata pe deplin in beneficiul tuturor cetatenilor din Uniunea Europeana. Noua legislatie asigura instrumente puternice pentru protejarea sanatatii publice in Europa si utilizarea eficients a acestor instrumente va depinde de claritatea viziunii, conducerea solida, rationamentul stiintific sanatos si o excelenta activitate de comunicare a comitetului PRAC”, a declarat Dr. June Raine, presedintele PRAC.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal