Alaptarea la san scade riscul de AVC si boli cardiovasculare

23/06/2017

Alaptarea la san scade riscul de AVC si boli cardiovasculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alaptarea-la-san-scade-riscul-de-avc-si-boli-cardiovasculare/

Alaptarea la san nu are efecte benefice numai pentru copii, ci contribuie si la reducerea riscului mamelor de a se confrunta cu infarct sau accident vascular cerebral (AVC) mai tarziu in viata, informeaza Agentia Xinhua care citeaza un studiu efectuat pe 300.000 de persoane de sex feminin din China.

Pe parcursul cerectarii s-a constatat ca femeile care au alaptat la san au prezentat un risc cu aproape 10% mai mic de a dezvolta boli de inima sau accident vascular cerebral ( AVC)  in comparatie cu cele care n-au facut acest lucru.

De asemenea, cu cat perioada de alaptare a fost mai lunga cu atat au fost mai pronuntate efectele pozitive, se mai arata in cercetarea ale carei rezultate au fost publicate in ”Journal of the American Heart Association”, dupa cum relateaza si Agerpres.

”Descoperirile ar trebui sa incurajeze popularizarea alaptarii la san datorita beneficiilor pentru mama dar si pentru copil. Cercetarea sustine recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii potrivit carora mamele ar trebui sa isi alapteze copiii exclusiv la san in primele sase luni de viata”, a declarat coautorul studiului, Zhengming Chen, profesor de epidemiologie in cadrul Universitatii Oxford.

Studii anterioare au sugerat ca alaptarea la san confera mamelor beneficii pe termen scurt, printre acestea numarandu-se scaderea din greutate, reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii, dar si a glicemiei. Insa, pana acum  efectele pe termen lung ale alaptarii asupra riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare in cazul mamelor erau neclare.

Medicii de familie au la dispozitie mai multe informatii despre “Preventia Accidentului Vascular Cerebral“, accesand un cuirs online, GRATUIT si creditat cu 10 puncte EMC.

Acceseaza cursul “Preventia Accidentului Vascular Cerebral”, AICI.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premierul Orban: O crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii

CNAS acceseaza fonduri europene pentru noi solutii informatice si redimensionarea SIUI

Romania a depasit pragul de 20.000 de cazuri Covid-19

Oficial ONU: Un viitor vaccin impotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global

Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19