Al treilea transplant de plamani realizat de medicii de la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ din Capitala

31/10/2018

Al treilea transplant de plamani realizat de medicii de la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ din Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/al-treilea-transplant-de-plamani-realizat-de-medicii-de-la-spitalul-clinic-sf-maria-din-capitala/


Echipa medicala de la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ a efectuat al treilea transplant de plamani din acest an, starea pacientului fiind una buna, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Potrivit sursei citate, pacientul care a primit plamanul are 34 de ani, este din Bucuresti si se afla pe lista de asteptare pentru interventie. Donatorul avea 21 de an si era din Baia Mare.

“Interventia chirurgicala a durat mai bine de sase ore, a fost extrem de dificila din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul si a fost efectuata de aceeasi echipa de medici de la Spitalul ‘Sf. Maria’ care a realizat si celelalte doua transplanturi de plamani”, se arata in comunicat.

Continut educational:

Potrivit protocoalelor, pacientul se afla intr-o sectie speciala de terapie intensiva, unde este monitorizat.

Conform sursei mentionate, echipa medicala de la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ a mai efectuat alte doua transplanturi de plamani anul acesta. Cei doi barbati care au beneficiat de plamani se simt foarte bine.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: