Al doilea val de Covid-19 poate fi evitat, cred oficialii OMS

03/06/2020

Al doilea val de Covid-19 poate fi evitat, cred oficialii OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/al-doilea-val-de-covid-19-poate-fi-evitat-cred-oficialii-oms/

Cel de-al doilea val de Covid-19 poate fi evitat, dar omenirea va fi nevoita sa traiasca mult timp cu aceasta infectie, spune Hans Kluge, directorul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Europa, potrivit EFE.

“Cel de-al doilea val nu este ceva ce nu poate fi evitat. Chiar daca tot mai multe tari adopta masuri de relaxare si exista un risc clar de reizbucnire a infectiei”, a precizat seful regional al OMS, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Kluge a subliniat ca in prezent lucrurile nu stau mai bine decat la inceputul anului pentru ca nu exista un vaccin impotriva maladiei Covid-19, dar potrivit acestuia, vestea buna este ca am invatat multe din primul val si, daca va mai fi altul, “vom fi pregatiti”.

In privinta vaccinul, el a precizat ca “inca nu exista o data concreta pentru elaborarea lui”, desi oameni de stiinta din intreaga lume lucreaza in acest sens. Cand va exista un vaccin, a subliniat el, OMS va face tot ce-i sta in putinta pentru a-l putea distribui in mod echitabil intre tarile lumii.

Etichete: al doilea val covid-19 pandemie coronavirus, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: