Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate va avea 80 de posturi

29/06/2022
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate va avea 80 de posturi

Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate va avea 80 de posturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-nationala-pentru-dezvoltarea-infrastructurii-in-sanatate-va-avea-80-de-posturi/

Proiectul de hotarare a Guvernului privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) a fost postat in Transparenta Decizionala.

Astfel, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2022 se infiinteaza ANDIS, organ de specialitate al administratiei publice centrale in domeniul sanatatii, avand drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sanatate. Agentia va avea un numarul maxim de 80 de posturi, inclusiv postul de presedinte si vicepresedinte, patrimoniul si structura organizatorica.

ANDIS este institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii, finantata integral din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, cu sediul in Bucuresti, si are calitatea de ordonator tertiar de credite.

Descrierea generala a beneficiilor si costurilor estimate ca urmare a intrarii in vigoare a actului normativ

„Infiintarea unei agentii specializate in dezvoltarea infrastructurii de sanatate acopera nevoia identificata de gestionare dedicata a obiectivelor de investitii si a proiectelor de constructii noi sau modernizate, echipate cu aparatura moderna, cu spatii dedicate interventiilor sau tratamentelor pentru recuperarea starii de sanatate a populatiei in aceeasi masura cu cresterea accesului populatiei la servicii de sanatate prin realizarea spitalelor regionale, constructii noi si moderne.”, se precizeaza in proiecul de hotarare.

De asemenea, conform sursei citate, experienta ANDIS va fi benefica in planificarea si realizarea acestor investitii astfel incat in cel mai scurt timp infrastructura de sanatate din Romania sa fie moderna si accesibila populatiei, indiferent de regiunea geografica in care aceasta traieste, fiind incurajata solicitarea serviciilor medicale dedicate pe localitate, judet, regiune, fiind redusa astfel mobilitatea si supraaglomerarea unor centre de diagnostic si tratament.

„Astfel, pe termen mediu si lung se estimeaza ca, odata cu accesul la servicii medicale de preventie si asistenta medicala primara, costurile cu sanatatea vor intra pe un palier constant, fiind mai simplu de estimat si de inclusa nevoi in bugetele institutiilor de sanatate, masurile descries in PNRR fiind complementare pe toate palierele.”, se mai arata in proiect.

Etichete: Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate, ANDIS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: