Agentia Nationala de Dezvoltare a Infrastructurii in Sanatate va fi infiintata in curand

02/06/2022
Agentia Nationala de Dezvoltare a Infrastructurii in Sanatate va fi infiintata in curand

Agentia Nationala de Dezvoltare a Infrastructurii in Sanatate va fi infiintata in curand

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-nationala-de-dezvoltare-a-infrastructurii-in-sanatate-va-fi-infiintata-curand/

Agentia Nationala de Dezvoltare a Infrastructurii in Sanatate ar putea fi infiintata foarte curand, cel mai tarziu saptamana viitoare, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Este un proiect de ordonanta, incercam in aceasta saptamana, cel mai tarziu saptamana viitoare, dar cred ca in aceasta saptamana, sa infiintam aceasta agentie. Avem majoritatea avizelor luate de la celelalte ministere, practic sunt foarte, foarte multe, sunt vreo 20 de avize pe care ar trebui sa le luam. In momentul in care se va infiinta trebuie sa numim un presedinte, un vicepresedinte. Lucrul, cred, cel mai provocator nu este infiintarea scriptica, ci sa gasim oameni specializati, care sa doreasca sa lucreze in aceasta agentie, care nu stiu neaparat daca va fi foarte stimulativa din punct de vedere al salarizarii, dar incercam si pentru acest lucru sa gasim solutii, incat sa atragem persoane cat mai competente ca sa poata sa lucreze”, a precizat a afirmat Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, o parte din personalul Ministerului Sanatatii va trece la aceasta agentie, dupa infiintare

“O parte din personalul Ministerului Sanatatii care lucreaza in structura ce organizeaza proiectarea si procedurile de achizitie pentru spitale regionale trece automat in ANDIS, deci automat o sa aiba deja un personal si urmeaza celelalte elemente legate de scoaterea posturilor la concurs. Este foarte importanta gasirea unui sediu, toate lucrurile astea trebuie sa se intample, dar prima data trebuie sa ai actul normativ care permite infiintarea agentiei”, a mai spus ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: agentia nationala de dezvoltare a infrastructurii in sanatate, personal ANDIS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: