Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) se pregateste si sa se relocheze din Londra

07/04/2017

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) se pregateste si sa se relocheze din Londra

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentului-se-pregateste-si-sa-se-relocheze-din-londra/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) se pregateste sa-si faca bagajele si sa se relocheze din Londra dupa Brexit.

Directorul executiv Guido Rasi vrea sa fie adoptata cat mai curand o decizie privind noul sediu al institutiei, transmite Reuters.

Agentia Europeana a Medicamentului, cu aproape 900 de angajati, supervizeaza siguranta medicamentelor vandute in Uniunea Europeana, o piata de peste 500 de milioane de consumatori.

Dupa iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, UE ar urma sa mute sediul EMA in alta tara membra

Pe lista tarilor interesate sa gazduiasca EMA se numara Romania, Finlanda, Danemarca, Suedia, Spania, Franta, Italia, Irlanda si Polonia, relateaza si Agerpres.

Totusi, directorul executiv Guido Rasi se teme ca mutarea ar putea afecta activitatea institutiei, daca nu este realizata cu mare atentie.

Miza nu este doar procesul de aprobare al medicamentelor din Uniunea Europeana, care este vital pentru companii, ci si siguranta publica, deoarece autoritatile de reglementare ar putea reactiona cu intarziere la problema efectelor secundare sau a calitatii medicamentelor.

“Cea mai mare temere este sa se intample ceva exact in timpul fazei de tranzitie – ceea ce ar reprezenta intr-adevar un pericol pentru sanatatea publica”, a afirmat Rasi, intr-un interviu acordat Reuters si preluat de Agerpres.

Decizia de relocare a EMA pana la iesirea Marii Britanii din UE – prevazuta in martie 2019 – va fi luata de politicieni si ar putea agrava problemele.

“In cel mai grav scenariu, decizia se va lua in ultima clipa”, a mai avertizat directorul executiv al Agentiei Europene a Medicamentului.

EMA este cel mai mare organism al UE gazduit de Marea Britanie si a avut sediul la Londra inca de la infiintarea sa, in 1995. Cu un buget anual de 322 de milioane de euro, EMA atrage la intalnirile sale anuale 36.000 de experti.

Decizia relocarii va fi luata in cadrul unei reuniuni a Consiliului European, de catre sefii de stat din UE.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: