Stiri medicale

Agentia Americana a Medicamentelor a aprobat vaccinarea anti-HPV la persoanele cu varste cuprinse intre 27 si 45 de ani

Data ultimei actualizari: 08/10/2018


Agentia Americana a Medicamentelor (FDA) si-a dat aprobarea ca vaccinul anti-HPV care previne cancerul cervical sau alte tipuri de cancere cauzate de virusul HPV, sa fie facut si femeilor sau barbatilor cu varste cuprinse intre 27 si 45 de ani, relateaza New York Times.

Vaccinul este eficient impotriva Human papillomavirus (HPV), care cauzeaza cancere din sfera genitala la femei si barbati, ori ale diferitelor parti ale gatului.

“Aceasta aprobarea  reprezinta o importanta oportunitate de a sprijini preventia impotriva infectarii cu virusul HPV pentru o gama larga de varsta”, a declarat Dr. Peter Marks, directorul Food and Drug Administration (F.D.A ) – Centrul pentru  Cercetare si Evaluare Biologica in declaratia sa de la sfarsitul saptamanii trecute, atunci cand s-a facut publica aprobarea.
|

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Importanta vaccinarii anti-HPV

Aprobarea FDA s-a bazat pe un studiu efectuat la femei cu varsta cuprinsa intre 27 si 45 ani, care a aratat ca o versiune anterioara a vaccinului  anti-HPVa fost foarte eficienta in prevenirea infectiei persistente cu HPV, a verucilor genitale, a precancerilor vulvare si vaginale, a precancerilor cervicale si a cancerelor de col uterin legate de tipurile de virusuri acoperite de vaccin.

De asemenea, eficacitatea vaccinului la barbati cu varsta cuprinsa intre 27 si 45 de ani se deduce din datele obtinute la femei, din eficacitatea acestuia la barbatii mai tineri si din dovezi ca a creat imunitate intr-un studiu efectuat la barbati intre 27 si 45 de ani, mai  scrie New York Times.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.