Afectiunile prostatei, in atentia celor peste 11500 de medici de familie din Romania

23/11/2011

Afectiunile prostatei, in atentia celor peste 11500 de medici de familie din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/afectiunile-prostatei-in-atentia-celor-peste-11500-de-medici-de-familie-din-romania/

900.000 de barbati din Romania, cu varste intre 50 si 90 de ani, sufera de afectiuni ale prostatei. Pentru a-i ajuta pe cei peste 11.500 de medici de familie sa raspunda nevoilor de ingrijire ale acestora, Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza doua cursuri gratuite privind Hiperplazia Benigna de Prostata (HBP) in cadrul programului de educatie medicala continua FormareMedicala.ro (https://www.formaremedicala.ro).

Hiperplazia benigna de prostata (HBP) are un caracter progresiv si necesita monitorizare permanenta din partea medicului de familie, avand o prevalenta de circa 30% in randul barbatilor de peste 50 de ani si de 90% in randul celor de peste 80 de ani.

Hiperlazia benigna de prostata poate avea un impact major asupra starii de sanatate a pacientilor si este o problema de sanatate publica deoarece, prin cresterea sperantei de viata, creste si incidenta bolii la nivel global. De aceea educatia medicilor privind aceasta patologie este extrem de utila.

Cele doua cursuriEMC online lansate de FormareMedicala.ro au ca obiectiv o intelegere aprofundata a mecanismelor acestei patologii, prezentarea optiunilor de tratament si clarificarea momentelor si urgentelor de comunicare intre medicii de familie si urologi, dar mai ales insista pe diagnosticul precoce, educatia pacientului si monitorizarea bolii.

Patru studii de caz interactive si multe exercitii recapitulative proiecteaza felul in care informatiile cursului sunt utilizate in cadrul unui consult in cabinetul medicului de familie.

Cele doua cursuri de educatie medicala continua pentru medicii de familie, disponibile pe platforma  FormareMedicala.ro sunt elaborate sub egida SNMF prin participarea unei echipe de inalta reputatie formata din medici urologi si medici de familie:  Conferentiar doctor Valentin Ambert, UMF “Carol Davila” – Medic primar urolog, Prof. dr. si prorector Ioanel Sinescu – Medic primar urolog, Dr. Cristian Iulius Surcel – Medic primar urolog, Asistent universitar UMF “Carol Davila”, Dr. Radu Marius Tudor – Medic primar urolog, Asistent universitar UMF “Carol Davila”, Dr. Daciana Toma – Medic Primar, Medicina de Familie; Instructor formator, Dr. Cristian Sever  Oana – Medic Primar, Medicina de Familie; Instructor formator, Dr. Cristian Sandulescu – Medic Primar – Medicina de Familie ; Instructor formator.

Dr. Daciana Toma – membru in Biroul Executiv al SNMF (Societatea Nationala de Medicina a Familiei) a declarat: “Cursurile sunt construite pe un set extins de referinte si mai ales pe baza experientei conjugate a medicilor autori. A fost un efort intens, dar sunt convinsa ca am reusit sa punem la indemana tuturor medicilor un instrument extrem de util pentru abordarea corecta a aceastei patologii.”

Prin creditarea cursurilor de catre Colegiul Medicilor din Romania, medicii de familie absolventi ai examenelor online obtin credite EMC (Educatie Medicala Continua).

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societații Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familie in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

 

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: