Afectiuni cu risc cauzate de o dieta bogata in produse lactate

10/07/2014

Afectiuni cu risc cauzate de o dieta bogata in produse lactate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/afectiuni-cu-risc-cauzate-de-o-dieta-bogata-produse-lactate/

afectiuni-lapteO dieta bogata in produse lactate la varsta copilariei este recomandata pentru oase sanatoase si puternice. Chiar daca o parte dintre specialisti recomanda laptele ca principala sursa de calciu, alti specialisti considera ca la varsta adulta laptele ar trebui inlocuit cu legume precum broccoli, conopida, laptele de soia sau branza tofu. Centrul de Sanatate Publica al Universitatii Harvard precizeaza ca o dieta bogata in calciu este absolut necesara pentru sanatate, insa nu laptele trebuie sa fie in mod obligatoriu sursa de calciu.

Beneficii si riscuri ale consumului de produse lactate

Specialistii de la Universitatea Harvard precizeaza ca o dieta bogata in calciu scade riscul de osteoporoza si cancer de colon, insa la un nivel ridicat poate creste riscul cancerului de prostata si al cancerului ovarian.

Specialistii avertizeaza ca o dieta zilnica bogata in produse lactate implica si un nivel ridicat de grasimi saturate si vitamina A. Un nivel prea mare de vitamina A in organism poate duce la slabirea sistemului osos.

Surse de calciu recomandate de specialisti

Pentru a preveni afectiunile cauzate de un consum excesiv de produse lactate , specialistii de la Universitatea Harvard recomanda ca surse sanatoase de calciu broccoli, varza, fasole, lapte de soia.

Acestia recomanda pentru oase puternice, pe langa calciu, o diate bogata in vitamina K, care se regaseste in legumele cu frunze verzi, varza de Bruxelles, broccoli, ceapa verde.

De asemenea, nutritionistii recomanda o dieta bogata in vitamina D, pe care o putem obtine prin expunerea pielii la soare.

Un stil de viata activ ajuta la sanatatea oaselor, de aceea specialistii recomanda un program regulat de exercitii fizice.
Pentru mai multe informatii despre o nutritie echilibrata si sanatoasa, despre etapele intocmirii unui regim alimentar individualizat dar si despre combinarea corecta a alimentelor, consultati cursurile EMC online si gratuite Nutritia in practica MF si Nutritia la copilul intre 1 si 5 ani.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: