Activarea mecanismului de protectie civila al UE pentru medicamentul Tocilizumabum

05/10/2021

Activarea mecanismului de protectie civila al UE pentru medicamentul Tocilizumabum

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activarea-mecanismului-de-protectie-civila-al-ue-pentru-medicamentul-tocilizumabum/

Ministerul Sanatatii (MS) a solicitat, marti dimineata, Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) activarea mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene pentru achizitionarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine dupa ce firma producatoare, care are incheiat un acord cadru si un contract subsecvent cu Ministerul Sanatatii, a anuntat ca se afla in imposibilitatea de a livra medicamentul pana la finalul anului 2021, avand in vedere situatia de stock-out a produsului la nivel global.

“In aceste conditii, considerand situatia acuta provocata de intensitatea valului IV pandemic in Romania, ministrul interimar al Sanatatii Cseke Attila a solicitat sefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protectie civila. Mentionam ca, Ministerul Sanatatii a primit fondurile necesare pentru achizitionarea acestui produs utilizat in tratarea pacientilor cu forme severe de COVID-19.”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de Tocilizumabum directiilor de sanatate publica teritoariale. Este vorba despre 6649 de flacoane care sunt distribuite in spitalele care trateaza pacienti COVID-19 cu forme severe de boala.

Etichete: tocilizumabum, mecanismul de protectie civila al UE

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Hans Kluge (OMS): Obligativitatea vaccinarii este o solutie de ultima instanta

Florin Citu: Certificatul verde, o masura care ajuta economia

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid