Acte de violenta impotriva personalului sanitar inregistrate in pandemie, la nivel mondial

02/03/2021

Acte de violenta impotriva personalului sanitar inregistrate in pandemie, la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acte-de-violenta-impotriva-personalului-sanitar-inregistrate-in-pandemie-la-nivel-mondial/

Insulte, loviri, arestari. Personalul din sanatate din prima linie a luptei impotriva coronavirusului, a fost in 2020 la nivel mondial, tinta a sute de acte de violenta legate de Covid-19, potrivit unui raport publicat de o organizatie pentru apararea drepturilor lucratorilor din sistemul sanitar, relateaza AFP.

Coalitia pentru salvgardarea sanatatii in timpul conflictelor (CSSC) prezinta in acest raport o harta pe care sunt inregistrate 1.172 de acte de violenta si de atacuri impotriva unor persoane sau infrastructuri de sanatate care au avut loc anul trecut – “o estimare minimala”, potrivit organizatiei – dintre care mai mult de o treime, 412, au legatura directa cu Covid-19, scrie si Agerpres.

Imensa majoritate (80%) dintre autorii acestor violente sunt civili, insa amenintari vin uneori si din partea puterilor publice.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Depresia, diagnostic si management

In Egipt, de exemplu, lucratori din sistemul medical care au criticat modul in care este gestionata pandemia de catre regim au fost arestati de serviciile de securitate, acuzati de propagarea de informatii false si de apartenenta la un grup terorist.

“Harta arata ca violenta si intimidarea la adresa personalului din sistemul sanitar au constituit cu adevarat o criza mondiala in 2020, cu 79 de tari vizate”, a subliniat Christina Wille, directoarea Insecurity Insight, intr-un comunicat, potrivit surselor citate.

Leonard Rubenstein, presedintele-fondator al CSSC si profesor la universitatea americana Johns Hopkins, a indemnat guvernele din intreaga lume sa-si apere lucratorii din sistemul medical, luptand in special impotriva dezinformarii si asigurandu-se ca autorii violentelor sunt trasi la raspundere.

Etichete: acte de violenta personal sanitar, cadre medicale din linia I, pandemie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private