Acneea severa – informatii utile

25/02/2013

Acneea severa – informatii utile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acneea-severa-informatii-utile/

acneea severaConsiderata o afectiune frecventa a pielii, acneea este caracterizata de prezenta comedoanelor si a leziunilor inflamatorii: papule, chiste si cicatrice.

In functie de severitatea leziunilor, acneea se poate clasifica in trei categorii:

  • acnee usora (comedoniana)
  • acnee moderata (papulo-pustuloasa)
  • acnee severa (nodulara)

Acneea afecteaza peste 85% dintre adolescenti, dar se intalneste si la varsta adulta si este mai frecventa la barbati in adolescenta, dar varsta adulta, acneea prezinta o incidenta mai mare in randul femeilor. 

Este important de stiut ca acneea nodulo-chistica are o prevalenta mai mare la persoanele cu pielea mai deschisa  la culoare decat la cei cu tegumentul mai inchis la culoare.

Acneea are un puternic impact psiho-social, prin afectarea emotionala (depresie, anxietate etc), psihologica si sociala (reducerea activitatilor interpersonale etc) mai ales a persoanelor cu acnee de lunga durata, rezistenta la tratament.

Mai multe informatii despre diagnosticul clinic si diferential al acneei  puteti obtine accesand cursul EMC “Acneea- diagnostic si tratament” disponibil pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este gratuit si creditat cu 8 puncte EMC. 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri: