Stiri medicale

Acneea severa – informatii utile

Data ultimei actualizari: 25/02/2013

acneea severaConsiderata o afectiune frecventa a pielii, acneea este caracterizata de prezenta comedoanelor si a leziunilor inflamatorii: papule, chiste si cicatrice.

In functie de severitatea leziunilor, acneea se poate clasifica in trei categorii:

  • acnee usora (comedoniana)
  • acnee moderata (papulo-pustuloasa)
  • acnee severa (nodulara)

Acneea afecteaza peste 85% dintre adolescenti, dar se intalneste si la varsta adulta si este mai frecventa la barbati in adolescenta, dar varsta adulta, acneea prezinta o incidenta mai mare in randul femeilor. 

Este important de stiut ca acneea nodulo-chistica are o prevalenta mai mare la persoanele cu pielea mai deschisa  la culoare decat la cei cu tegumentul mai inchis la culoare.

Acneea are un puternic impact psiho-social, prin afectarea emotionala (depresie, anxietate etc), psihologica si sociala (reducerea activitatilor interpersonale etc) mai ales a persoanelor cu acnee de lunga durata, rezistenta la tratament.

Mai multe informatii despre diagnosticul clinic si diferential al acneei  puteti obtine accesand cursul EMC “Acneea- diagnostic si tratament” disponibil pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este gratuit si creditat cu 8 puncte EMC. 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.