Accidentul de la Fukushima nu va cauza cresterea numarului de cazuri de cancer

03/06/2013

poza sigla onuReprezentantii comitetului stiintific al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a dat asigurari vineri in legatura cu faptul ca accidentul de la centrala nucleara Fukushima nu va determina cresterea numarului de cazuri de cancer, deoarece locuitorii zonei afectate au fost imediat evacuate.

Unul dintre membrii Comitetului Stiintific al ONU privind efectele radiatiilor atomice (UNSCEAR), Wolfgang Weiss, a subliniat ca evacuarea rapida a locuitorilor din zonele aflate in aria de raspandire a radiatiilor a redus semnificativ expunerea acestora la efectele nocive ale radiatiilor. “Dozele au fost atat de mici, incat nu nu asteptam sa se observe o crestere a numarului de cancere in viitor, la populatia din zona”, a precizat oficialul in cadrul unei reuniuni a UNSCEAR organizate pentru discutarea unui proiect de raport ce va fi prezentat Adunarii Generale a ONU in acest an.

Totusi, asigurarile date de reprezentantii UNSCEAR difera de avertizarile prezente intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat la inceputul anului, in care era specificat faptul ca populatia din zona grav afectata de explozia de la Fukushima prezinta un risc crescut de a se confrunta cu anumite tipuri de cancer. In replica, Wolfgang Weiss a afirmat ca studiul UNSCEAR a fost realizat de 80 de experti, in parteneriat cu cinci organizatii international si se bazeaza pe date si informatii adunate de-a lungul unei perioade mai lungi dupa accidentul nuclear de la Fukushima.

Accidentul de la centrala nucleara Fukushima Daiichi  a fost cauzat pe 11 martie 2011 de un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. Din cauza radiatiilor emise aproximativ 160.000 de persoane au fost evacuate din zona afectata de explozie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa