Accidentul de la Fukushima nu va cauza cresterea numarului de cazuri de cancer

03/06/2013

Accidentul de la Fukushima nu va cauza cresterea numarului de cazuri de cancer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/accidentul-de-la-fukushima-nu-va-cauza-cresterea-numarului-de-cazuri-de-cancer/

poza sigla onuReprezentantii comitetului stiintific al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a dat asigurari vineri in legatura cu faptul ca accidentul de la centrala nucleara Fukushima nu va determina cresterea numarului de cazuri de cancer, deoarece locuitorii zonei afectate au fost imediat evacuate.

Unul dintre membrii Comitetului Stiintific al ONU privind efectele radiatiilor atomice (UNSCEAR), Wolfgang Weiss, a subliniat ca evacuarea rapida a locuitorilor din zonele aflate in aria de raspandire a radiatiilor a redus semnificativ expunerea acestora la efectele nocive ale radiatiilor. “Dozele au fost atat de mici, incat nu nu asteptam sa se observe o crestere a numarului de cancere in viitor, la populatia din zona”, a precizat oficialul in cadrul unei reuniuni a UNSCEAR organizate pentru discutarea unui proiect de raport ce va fi prezentat Adunarii Generale a ONU in acest an.

Totusi, asigurarile date de reprezentantii UNSCEAR difera de avertizarile prezente intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat la inceputul anului, in care era specificat faptul ca populatia din zona grav afectata de explozia de la Fukushima prezinta un risc crescut de a se confrunta cu anumite tipuri de cancer. In replica, Wolfgang Weiss a afirmat ca studiul UNSCEAR a fost realizat de 80 de experti, in parteneriat cu cinci organizatii international si se bazeaza pe date si informatii adunate de-a lungul unei perioade mai lungi dupa accidentul nuclear de la Fukushima.

Accidentul de la centrala nucleara Fukushima Daiichi  a fost cauzat pe 11 martie 2011 de un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. Din cauza radiatiilor emise aproximativ 160.000 de persoane au fost evacuate din zona afectata de explozie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza