A sasea transa de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 92.000 de doze, ajunge in Romania

25/01/2021

A sasea transa de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 92.000 de doze, ajunge in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-sasea-transa-de-vaccin-pfizer-biontech-de-peste-92-000-de-doze-ajunge-in-romania/

Luni, in Romania ajunge a sasea transa de vaccin de la Pfizer BioNTech care consta in 92.430 doze, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, pltrivit unui comunicat al Centrului natonal de vaccinare anti-Covid.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech, dupa cum urmeaza:

• Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 35.100 doze;
• Centrul Regional de Distributie Brasov: 11.700 doze;
• Centrul Regional de Distributie Cluj: 10.530 doze;
• Centrul Regional de Distributie Constanta: 9.360 doze;

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Reamintim ca la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinata persoanelor cu varsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de varsta, precum si personalului-cheie care desfasoara activitati in domenii esentiale.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei. Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta. In ceea ce priveste calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anuntat revenirea la programul initial de livrari catre Uniunea Europeana incepand cu 25 ianuarie si va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

Etochete: vaccin pfizer biontech, vaccin anti-covid, vaccinarea anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati