A inceput vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5 – 11 ani

26/01/2022
A inceput vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5 – 11 ani

A inceput vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5 – 11 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-inceput-vaccinarea-anti-covid-a-copiilor-din-grupa-5-11-ani/

A demarat vaccinarea anti-Covid a copiilor cu varste cuprise intre 5 si 11 ani. Acestia vor putea fi vaccinati in centre dedicate.

Pentru imunizarea micutilor este disponibil vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutica Pfizer/ BioNTech, deja aprobat pentru administrarea la populatia de peste 12 ani.

Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibila la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Comitetul National pentru Coordonarea Activitatilor privind Vaccinarea a precizat ca programarea se va efectua doar in centrele de vaccinare regasite in platforma cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali.

Vaccinarea se poate realiza si fara programare, prin prezentare directa in cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau in cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Autoritatile sanitare subliniaza ca:

* sunt obligatorii acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre reprezentantul legal al minorului si efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile si pe platforma nationala de vaccinare;

* schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza, la interval de 21 de zile; administrarea fiecarei doze
se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de varsta eligibile;

* daca se initiaza vaccinarea la copiii care implinesc 12 ani intre administrarea celor doua doze, acestia continua schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 micrograme.

Comitetul National pentru Coordonarea Activitatilor privind Vaccinarea arata ca, in urma finalizarii evaluarii datelor stiintifice, a rezultat ca raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbiditati si care prezinta un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infectiei cu SARS-CoV-2.

“Reglementarile mentionate se bazeaza pe studiile de siguranta si recomandarile care arata ca raspunsul imun ramane maximal pentru beneficiari in cazul administrarii vaccinului Comirnaty. Studiul realizat la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani a aratat ca raspunsul imun la Comirnaty administrat la o doza mai mica (10 micrograme) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 micrograme) administrata celor peste 16 ani (masurat prin nivelul de anticorpi impotriva SARS-CoV-2)”, transmite CNCAV.

Etichete: vaccinare anti-covid copii, vaccinare anti-covid copiii 5-11 ani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: