A inceput campania de informare si vaccinare la Tandarei (Ialomita)

08/05/2019

A inceput campania de informare si vaccinare la Tandarei (Ialomita)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-inceput-campania-de-informare-si-vaccinare-la-tandarei-ialomita/

A demarat campania de informare si vaccinare la Tandarei, judetul Ialomita, organizata de Ministerul Sanatatii impreuna cu UNICEF si OMS.
In localitatea Tandarei, din evidentele DSP Ialomita, sunt 611 copii cu varsta intre 0-9 ani care necesita imunizare ROR. Pe langa acestia, un numar de 513 copii cu varsta 10 – 18 ani nu au fost vaccinati la timp, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Rata de vaccinare in primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, in luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului National de Vaccinare.
Cu sprijinul autoritatilor locale, a fost infiintat la sediul Primariei din Tandarei un centru temporar de informare si de vaccinare.

Echipa Ministerului Sanatatii impreuna cu reprezentantiai DSP, ai administratiei locale si asistenti medicali comunitari au informat door to door populatia despre actiunea din aceasta saptamana. Primaria din Tandarei a pus la dispozitie mijloace de transport necesare pentru parintii si copiii care participa la aceasta campanie.

“In urma sedintelor de informare a parintilor sustinute de medici specialisti in promovarea sanatatii, s-au prezentat la cabinetul de vaccinare 73 de copii. Au fost utilizate 80 de doze de vaccin pentru 52 de copii care au fost vaccinati conform calendarului national de vaccinare, astfel: 47 vaccinuri ROR, 5 vacinuri Hexavalent, 4 vaccinuri antipneumococice si 24 de doze vaccin tetravalent. Alti 21 de copii au fost consultati, dar au primit contraindicatie temporara de vaccinare”, scrie in comunicat MS.

Continut educational:

“Am decis sa continuam parteneriatul cu UNICEF si OMS anul acesta pentru ca numarul cazurilor de rujeola a crescut foarte mult in ultima perioada. Este foarte important sa realizam campanii de informare astfel incat parintii sa cunoasca beneficiile vaccinarii. Acestea trebuie sustinute nu doar de Ministerul Sanatatii, ci si de directiile de sanatate publica, de medicii de familie, de mass-media. De asemenea, mediatorii sanitari si asistentii comunitari au un rol important in ceea ce priveste cresterea ratei de vaccinare”, a declarat Sorina Pintea, la Tandarei, conform sursei citate.

Etichete: vaccinare, informare vaccinare, campanie vaccinare, ROR, ministerul sanatatii

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Alerta alimentara si imbolnaviri cu bacteria Listeria, in Spania

Studiu despre o posibila legatura intre poluare si afectiunile psihice

Fiecare spital judetean va fi obligat sa aiba un centru de prelevare organe

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

Conferinta “Nastere in siguranta”, adresata si medicilor de familie