A fost infiintata Alianta Pacientilor Cronici din Romania

08/11/2011

A fost infiintata Alianta Pacientilor Cronici din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-infiintata-alianta-pacientilor-cronici-din-romania/

Cinci organizatii de pacienti cu boli cronice s-au reunit si au pus bazele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR), care reprezinta peste 3,5 milioane de persoane in suferinta.

Asociatia reuneste Fundatia Speranta Diabeticilor, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Federatia Asociatiilor Bolnavilor din Cancer din Romania, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune.

“Este momentul sa ne mobilizam si sa aratam celor care au crezut ca ne pot inlatura printr-un gest simplu ca putem sa ne organizam, astfel incat sa cerem cu toata puterea dreptul la viata. Cu totii ne lovim de indiferenta si cinismul autoritatilor, care nu de putine ori adopta masuri absurde, ce contravin intereselor pacientilor. In contextul actual al sistemului de sanatate, APCR isi propune ca obiectiv imediat remedierea acestei situatii, impreuna cu factorii implicati, la nivel central si local”, a explicat Cezar Irimia, presedintele APCR.

Cu exceptia Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, membri fondatori ai APCR s-au regrupat dupa ce au decis, cu doua luni in urma, sa nu mai faca parte din COPAC.

Autor: Claudia Spridon

3 Comentarii

  1. Ana Marius says:

    In 2009 am fcut o interventie cu stend montat pe o artera la inima ,am fost pensionat 2 ani pe caz de boala si in urma unei reclamatii la Institutul din Buc mi-a fost anulata pensia in urma unui EKG si un ecograf cardiac. Am muncit pana in anul 2017 in conditi de minus 23grade iarna si vara la plus39. Boala as-a agravat si in urma unui control la Polisa Sibiu m-au programat la o coronografie , am fost sunat co zi inainte si mi-au comunicat ca nu mai au fonduri e la CNAS.As vrea sa actionez in instanta CNAS pentru punerea in pericol a vietii si anularea pensiei fara un control de specialitate.Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc !

  2. Palici Silvian says:

    Am 2 infarturi cu 2 stenduri, am hepatita B ,hipotiroida vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu in APCR.Sunt pensionar cu 530 roni pe luna Astept raspuns cat se poate de repede.

  3. Duinea Mihail says:

    Doresc sa stiu daca bolnavii cu afectiuni cronice neurologice pot sa faca parte din APCR. La ce telefon va putem contacta? Care este adresa APCR din Bucuresti?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial