A fost inaugurat primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania

05/06/2019
A fost inaugurat primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania

A fost inaugurat primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-inaugurat-primul-centru-de-excelenta-in-stroke-din-romania/

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures a fost inaugurat primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania, in parteneriat cu liderul mondial in tehnologie medicala. Unitatea va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judete.

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existenta acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, in mod direct, de o terapie de inalta performanta, de top si, totodata, va oferi accesul la o echipa medicala pregatita pentru a gestiona situatiile de urgenta in cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, a precizat dr. Lucian Marginean, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Interventionala din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, conform unui comunicat de presa.

Potrivit SCJU Targu Mures, Centrul de Excelenta in Stroke este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata, cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

Continut educational:

“Acest soft prelucreaza imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dandu-ne o situatie reala a starii creierului. Practic, ne arata acea zona din creier care nu este inca distrusa, este doar amortita si pe care, prin terapia pe care o initiem, putem sa o salvam. In acest sens, pacientul poate sa beneficieze, in mod real, dupa niste criterii bine stabilite, de sansa unei revascularizari. Totodata, rapiditatea si lipsa echivocului in gestionarea si analiza acestor imagini face o abordare cat mai corecta si eficienta a pacientilor cu AVC”, a mai precizat medicul Lucian Marginean.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures devine unic in Romania atat din punctul de vedere al tratarii pacientilor cu AVC, cat si al echipei multidisciplinare care va prelua astfel de cazuri.

Etichete: stroke, avc, radiologie interventionala, spitalul clinic judetean de urgenta targu mures

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Mioara says:

    Felicitari !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: