A fost aprobata OUG privind implementarea graduala a contributiei personale pentru serviciile medicale private

25/06/2021
A fost aprobata OUG privind implementarea graduala a contributiei personale pentru serviciile medicale private

A fost aprobata OUG privind implementarea graduala a contributiei personale pentru serviciile medicale private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-aprobata-oug-privind-implementarea-graduala-a-contributiei-personale-pentru-serviciile-medicale-private/

Guvernul a aprobat OUG privind mecanismul gradual de implementare a contributiei personale suportate de asigurati in conditiile acordarii serviciilor medicale in cadrul unor furnizori privati aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

“A fost promovata ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea articolului 230 din Legea 95/2006, ordonanta care propune un mecanism gradual de implementare a contributiei personale suportate de asigurati in conditiile acordarii serviciilor medicale in cadrul unor furnizori privati, furnizori privati aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate”, a declarat Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii.

Intrebata cum raspunde acuzatiilor conform carora prin aceasta ordonanta s-ar face primii pasi spre privatizarea sanatatii, Ioana Mihaila a replicat ca reprezentantii Partidului Social Democrat au fost cei care au introdus aceasta contributie, in 2019.

Vizavi de priveste criticile referitoare la faptul ca in urma aplicarii acestei ordonante spitalele publice vor primi mai putine fonduri, ca urmare a cresterii decontarilor facute de CNAS catre privati, demnitarul spune ca spitalele publice au mai multe surse de finantare de la bugetul de stat.

“Spitalele publice primesc bani din fondul national pentru servicii si primesc influente salariale pentru plata personalului. Deci spitalul public are mai multe surse de finantare de la bugetul de stat”, a mai spus Mihaila.

Totodata, ea adaugat ca nu a fost adoptata prevederea care permitea plafonarea numarului de paturi finantabile catre sectorul privat si ca Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate lucreaza la o propunere in acest sens.

Etichete: contributia personala, OUG contributie personala, servicii medicale private

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: