Neurofeedback – tehnologie noua pentru pacientii cu anxietate, depresie, ADHD si autism

12/12/2022
Neurofeedback – tehnologie noua pentru pacientii cu anxietate, depresie, ADHD si autism

Neurofeedback – tehnologie noua pentru pacientii cu anxietate, depresie, ADHD si autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/neurofeedback-tehnologie-noua-pentru-pacientii-cu-anxietate-depresie-adhd-si-autism/

Un spital de psihiatrie din Sibiu foloseste o tehnologie de ultima generatie, numita neurofeedback, care ajuta la tratarea unor afectiuni precum depresia, anxietatea, ADHD, autismul si care poate ajuta si oamenii sanatosi sa gestioneze mai bine situatiile stresante din viata lor.

“In primul rand este vorba despre o tehnologie noua pentru Romania, ea are o vechime de peste 50 de ani in lume, dar acum am preluat-o si la noi, neurofeedback se numeste. Este o modalitate de terapie, de antrenament cerebral, non-invaziva, care se poate personaliza pentru pacient si care presupune reglarea activitatii cerebrale, imbunatatirea activitatii cerebrale a pacientului pe baza activitatii creierului de a se reconfigura, numim asta neuroplasticitate. Interventia este sigura, este sustinuta de studii clinice randomizate. Asta incercam sa facem si noi aici, sa studiem ca sa aducem si contributia asta alternativa medicatiei, fie complementara tratamentului. (…) Pacientul doar trebuie sa stea relaxat, se si intinde acest fotoliu, se uita la un ecran pe care primeste feedback viziual in functie de activitatea creierului sau. (…) Practic creierul invata ce ar avea de facut ca sa functioneze mai bine’, a explicat Gabriela Marcu, un psiholog clinic roman care s-a format in Germania, potrivit Agerpres.

Potrivit cercetatoarei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu, ‘neurofeedbackul este recomandat populatiei clinice in tulburarile de tip anxietate, ADHD, autism, dar si populatiei sanatoase care traverseaza momente de gestiunea stresului, mai puternic sau celor care doresc sa isi imbunatateasca capacitatile cognitive in perioade de examene sau in perioade suprasolicitante la job.’

Pana in prezent, s-a inceput terapia cu neurofeedback pentru 14 pacienti ai spitalului din Sibiu, diagnosticati cu anxietate si depresie rezistenta la tratament.

Etichete: neurofeedback, tratament anxietate, depresie, autism, ADHD, gabriela marcu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: