Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale | Este nevoie mai mult decat oricand de investitii mai mari

10/10/2022
Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale | Este nevoie mai mult decat oricand de investitii mai mari

Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale | Este nevoie mai mult decat oricand de investitii mai mari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-sanatatii-mintale-este-nevoie-mai-mult-decat-oricand-de-investitii-mai-mari/

Intr-o perioada in care lumea se confrunta cu consecintele si impactul fara precedent al sanatatii mintale si impactul pandemiei de COVID-19 asupra a miliarde de oameni, Federatia Mondiala pentru Sanatate Mintala (WFMH) lanseaza o campanie cu tema “Sanatate mintala pentru toti. Investitii mai mari – Acces mai mare”, potrivit site-ul wfmh.global.

“Acum este nevoie mai mult decat oricand de investitii mai mari in sanatatea mintala pentru a ne asigura ca toata lumea are pretutindeni acces la ingrijirea sanatatii mintale. Investitiile insuficiente in sanatatea mintala au lasat mari lacune de tratament la nivel global. Sanatatea mintala este o investitie si nu o cheltuiala si ar trebui acordata prioritate pentru a evita o noua catastrofa”, afirma dr. Daniels, presedintele WFMH, conform site-ului amintit, potrivit Agerpres.

Potrivit paginii dedicate evenimentului, decalajul de tratament ramane mare – 50% dintre persoanele cu tulburari mintale din tarile cu venituri ridicate si 85% dintre persoanele din tarile cu venituri mici si medii nu au acces la tratament. “Sistemele fragile de sanatate nu au reusit sa solutioneze sau sa faca fata lacunelor mari de tratament si necesitatii ingrijirii sanatatii mintale”, mai scrie site-ul wfmh.global.

Potrivit sursei citate, Ziua mondiala a sanatatii mintale nu este doar un eveniment de o zi, ci ne ofera ocazia si avantajul de a atrage atentia guvernelor, donatorilor, factorilor de decizie politica si tuturor partilor interesate, pentru a asigura actiuni pentru investitii mai mari in sanatatea mintala.

Potrivit unor sondaje publicate de curand, numarul europenilor care spune ca se confrunta cu probleme de sanatate mintala a crescut in timpul pandemiei de Covid-19, chiar si dupa ridicarea restrictiilor. Ziua mondiala a sanatatii mintale se marcheaza in fiecare an la 10 octombrie.

Etichete: sanatate mintala, ziua mondiala a sanatatii mintale 2022

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: