Dupa pandemie, tot mai multi europeni se confrunta cu probleme de sanatate mintala

07/10/2022
Dupa pandemie, tot mai multi europeni se confrunta cu probleme de sanatate mintala

Dupa pandemie, tot mai multi europeni se confrunta cu probleme de sanatate mintala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dupa-pandemie-tot-mai-multi-europeni-se-confrunta-cu-probleme-de-sanatate-mintala/

Numarul europenilor care spun ca se confrunta cu probleme de sanatate mintala a crescut in timpul pandemiei de Covid-19, chiar si dupa ridicarea restrictiilor, potrivit unor sondaje publicate de Reuters.

Sondajele realizate de agentia Eurofound a UE in randul a 200.000 de persoane au constatat ca cei care raporteaza probleme de sanatate mintala s-a dublat, ajungand de la 6,4% in martie 2020, la inceputul pandemiei de COVID, la 12,7% doi ani mai tarziu, chiar daca restrictiile au fost relaxate, relateaza si Agerpres.

“Odata cu reluarea interactiunii sociale, multi au sperat ca bunastarea mintala se va imbunatati. Cu toate acestea, in primavara anului 2022, riscul de depresie ramane ingrijorator de mare pentru multi oameni”, potrivit Eurofound, adaugand ca riscul este mai mare in randul tinerilor.

Sondajele online, realizate in perioada martie 2020 – mai 2022, au dezvaluit, de asemenea, ca numerosi locuitori din cele 27 de tari membre UE fac eforturi sa se descurce cu cat castiga si sunt expusi unui risc mai mare de saracie energetica, in special din cauza inflatiei ridicate.

“Un grad ridicat de ingrijorare (in legatura cu situatia financiara) combinat cu incertitudinea cu privire la viitor ar putea continua sa aiba un impact negativ asupra sanatatii mintale”, afirma Eurofound, potrivit surselor citate.

In plus, aproape unul din cinci respondenti a declarat ca nu beneficiaza de asistenta medicala de care are nevoie, in special in ceea ce priveste spitalele si ingrijirea specializata pentru bunastarea mintala.

Etichete: probleme de sanatate mintala, sanatate mintala pandemie, impact negativ asupra sanatatii mintale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: