Medicii de familie si din ambulatoriul clinic pot acorda in continuare consultatii la distanta

07/04/2022
Medicii de familie si din ambulatoriul clinic pot acorda in continuare consultatii la distanta

Medicii de familie si din ambulatoriul clinic pot acorda in continuare consultatii la distanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-si-din-ambulatoriul-clinic-pot-acorda-in-continuare-consultatii-la-distanta/

Guvernul a anuntat ca a aprobat Ordonanta de Urgenta prin care se asigura accesul neintrerupt si nediscriminatoriu al asiguratilor la serviciile acordate in sistemul de sanatate, precum si continuarea masurilor de limitare a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 in randul populatiei.

Astfel, medicii de familie si medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda in continuare consultatii medicale la distanta pentru pacientii cu afectiuni cronice si boli cu potential endemo-epidemic.

De asemenea, terapiile psihiatrice si serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi si logopezi se pot acorda in continuare la distanta. Consultatiile la distanta se valideaza fara a fi necesara utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate sau a documentelor inlocuitoare ale acestuia.

Potrivit Executivului, investigatiile paraclinice efectuate in regim ambulatoriu, necesare monitorizarii pacientilor diagnosticati cu COVID-19, dupa externarea din spital sau dupa incetarea perioadei de izolare, precum si a pacientilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, afectiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectueaza in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitarii acestora, chiar daca furnizorul aflat in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitarii; pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate initial se suplimenteaza prin acte aditionale.

Etichete: consultatii la distanta, consultatie la distanta la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Veturia Enache says:

    Buna ziua, as dori sa știu dacă și pt boli acute , altele decât cu potențial endemic, se deconteaza consultația la distanta?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: