Programul de fertilizare in vitro: Decontarea procedurilor si pentru femeile singure

14/02/2022
Programul de fertilizare in vitro: Decontarea procedurilor si pentru femeile singure

Programul de fertilizare in vitro: Decontarea procedurilor si pentru femeile singure

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-de-fertilizare-in-vitro-decontarea-procedurilor-si-pentru-femeile-singure/

Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse a inceput perioada de consultare publica pentru proiectul de modificare a subprogramului national de fertilizare in vitro. Anul acesta exista doua elemente noi in proiect: majorarea varstei pana la 45 de ani a femeilor care pot beneficia de aceasta procedura, dar si includerea femeilor singure.

“Este vorba de programul pe care l-am aplicat in Bucuresti cat am fost primar general si care acum a fost redus ca finantare. In Capitala, s-au nascut 500 de copii si sunt 100 de sarcini in evolutie acum. Extindem acest proiect si la nivel national. El se adreseaza femeilor cu varsta intre 20 si 45 de ani, o noutate, pentru ca pana acum erau doar incluse doar femeile pana in 40 de ani. Suma decontata este 4.500 de euro, echivalentul in lei, si se pot inscrie in program cupluri casatorite sau nu, dar si femeile singure. Se va legaliza si in tara noastra transplantul de material genetic, acum multe cupluri fiind nevoite sa mearga in strainatate. Voi propune, de asemenea, acordarea mai multor zile libere pentru femeile care realizeaza aceasta procedura, pentru ca specialistii vorbesc de circa 7-10 zile de repaos. Ministrul Sanatatii, Alexandrul Rafila, incurajeaza total acest proiect si sper ca in doua luni sa putem aplica proiectul la nivel national”, a scris Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de sanse pe pagina sa de Facebook.

Toate propunerile pe acest subiect sunt asteptate la adresa: relatiipublice@mfamilie.gov.ro.

Etichete: fertilizare in vitro, decontare fertilizare in vitro, fertilizare in vitro femei singure

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: