De ce unele persoane se infecteaza cu doua tulpini ale virusului SARS-CoV-2?

11/02/2022
De ce unele persoane se infecteaza cu doua tulpini ale virusului SARS-CoV-2?

De ce unele persoane se infecteaza cu doua tulpini ale virusului SARS-CoV-2?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-unele-persoane-se-infecteaza-cu-doua-tulpini-ale-virusului-sars-cov-2/

In valul cinci al pandemiei de Covid-19, spre deosebire de celelalte valurile, in cazul multor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, secventierea arata doua tulpini.

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat cum este posibil acest lucru.

“Aceste virusuri circula in momentul de fata la nivel populational si o persoana – vedem foarte clar din datele stiintifice – ca imunitatea nu este incrucisata in totalitate. Adica faptul ca ai trecut prin infectia cu Delta nu te protejeaza foarte mult de reinfectia cu varianta Omicron, si atunci exista aceasta posibilitate sa faci co-infectie, cum numim noi. Ele sunt virusuri care, practic, competitioneaza pentru aceiasi receptori, insa faptul ca Omicron este mult mai infectios, ele pot sa genereze infectii simultan la aceeasi persoana. Deci ne putem infecta. Si asta creeaza cel putin pe gazdele imunodeprimate, adica la acele persoane care au probleme serioase de imunitate, pot sa faciliteze, daca vreti, recombinarea celor doua virusuri si aparitia unui virus care pot sa aibe caracteristici diferite – in sensul in care Omicron stim ca are in momentul de fata o virulenta intrinsec mai redusa, poate sa se modifice”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

In Romania exista, in prezent, o tendinta de descrestere a cazurilor de COVID-19. Sefului DSU, Raed Arafat, a confirmat ca exista discutii cu privire la relaxarea masurilor luate in contextul pandemiei de COVID-19, insa a subliniat ca acest lucru depinde de evolutia pandemiei.

Etichete: doua tulpini de coronavirus, infectarea cu doua tulpini sars-cov-2, co-infectie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Nicola says:

    Ori competiționează și cîștiga unul ori cooperează și se combină, e o mare fractura logică in ceea ce spune Dr Gheorghiță

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: