Formular de localizare a pasagerului, valabil pentru toti cetatenii care intra in tara

06/12/2021
Formular de localizare a pasagerului, valabil pentru toti cetatenii care intra in tara

Formular de localizare a pasagerului, valabil pentru toti cetatenii care intra in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formular-de-localizare-a-pasagerului-valabil-pentru-toate-persoanele-care-intra-in-tara/

Persoanele care intra in Romania ar urma sa completeze formularul de localizare a pasagerului, incepand cu data de 20 decembrie.

“Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF – Passenger Locator Form, este deja implementat in foarte multe tari, mai ales la intrare in aeroporturi si unde persoanele care calatoresc trebuie sa il completeze inainte sa calatoreasca, sa il aiba, sa il prezinte la granita sau la sosire la granita, daca este, pentru a putea identifica persoana unde este, daca exista o problema de contact, sa poata imediat sa fie localizata persoana respectiva si contactata. Acest formular, dupa discutiile care au avut loc astazi, urmeaza sa fie implementat incepand cu data de 20 decembrie si se va elabora in acest sens si o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregati oamenii pentru folosirea acestui formular”, a anuntat secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, seful DSU.

Demnitarul a adaugat ca un astfel de formular a fost deja implementat de alte state europene. Documentul va trebui completat de catre toate persoanele care intra in tara.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, masura utilizarii formularului de localizare a pasagerului a fost analizata avand in vedere ‘numarul mare de romani asteptati sa revina in tara in perioada sarbatorilor de iarna, pentru protejarea populatiei si facilitarea liberei circulatii, in contextul aparitiei si extinderii noii tulpini Omicron’.

Etichete: formular localizare pasager, tulpina omicron,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: