Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

27/10/2021
Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-sju-bistrita-dati-drumul-la-tratamentul-antiviral-din-zona-de-prespital/

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita considera ca singura solutie pentru a combate efectele grave ale valului al patrulea al pandemiei de Covid-19 este ca medicii de familie sa fie lasati sa prescrie tratamentul antiviral necesar pacientilor inca din faza incipienta a bolii, avand in vedere ca, in momentul in care se ajunge la spital, cazurile sunt foarte grave, iar mortalitatea este ridicata.

“Am spus-o, o repet de peste un an de zile: dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital, introduceti in lupta medicina de familie. Faceti protocoale de tratament pe care sa le poata prescrie medicii de familie, sa nu trebuiasca sa ajunga pacientii in spital. Trebuie sa se trateze din faza incipienta. Noi nu invatam chiar nimic?”, a declarat Gabriel Lazany, citat de Agerpres.

De asemenea, si medicul Florin Rosu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Iasi, a propus eliberarea medicamentului antiviral Favipiravir, folosit pentru tratarea COVID-19, prin farmaciile cu circuit deschis.

 

Etichete: antivirale covid-19, prescriere antivirale medicii de familie, manager spitalul judetean bistrita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: