Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

26/10/2021
Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-propune-ca-antiviralul-favipiravir-sa-poata-fi-cumparat-din-farmacii/

Medicul Florin Rosu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Iasi, propune eliberarea medicamentului antiviral Favipiravir, folosit pentru tratarea COVID-19, prin farmaciile cu circuit deschis.

Potrivit doctorului, punerea la dispozitia pacientilor a acestui medicament, pe baza de reteta, ar genera o reducere a numarului de bolnavi cu forme medii din spitale.

“Propun ca antiviralul Favipiravir sa poata fi eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe baza de reteta completata, eliberata de medicul specialist, medicul de familie, sa fie decontata exclusiv de catre stat. Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numarului de internari in cadrul spitalului, de transformare a formelor medii in forme severe si tratarea pacientilor cu forme medii la domiciliu” a declarat Dr. Rosu, potrivit Agerpres.

La inceputul acestei saptamani, Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potential eficace impotriva COVID-19, portofoliu alcatuit pe baza unor avize stiintifice independente.

Lista celor zece este impartita in trei categorii: anticorpi antivirali monoclonali, antivirale orale, imunomodulatori.

Etichete: favipiravir, antiviralul favipiravir in farmacii, antiviral covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: