Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

21/10/2021
Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vlad-voiculescu-solutia-militara-nu-este-o-solutie-pentru-romania/

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciuca in calitate de candidat la functia de prim-ministru, a informat Administratia Prezidentiala.

Seful statului a declarat ca aceasta criza politica a durat prea mult, iar acum este nevoie de un guvern cu puteri depline.

La scurt timp dupa acest anunt, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, a scris pe pagina sa de Facebook ca “solutia militara nu este o solutie pentru Romania”.

“As fi vrut sa pot fi mai optimist in conditiile nenorocirilor produse de acest virus si a tensiunii pe care o simtim cu totii in aer. Cine isi imagineaza insa ca o conducere militara (sau a unui militar) inseamna claritate, ordine, disciplina, eficienta… nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul in care au servit cetatenii acestei tari pana acum institutiile cu #satraiti. Solutia “militara” nu este o solutie pentru Romania sau pentru romani. Este cel mult o solutie pentru un presedinte care nu suporta sa fie contrazis si care isi inchipuie ca poate fi primarul Romaniei si pentru un mic grup de indivizi care vor sa controleze resursele fara sa ii mai doara capul.”, precizeaza Vlad Voiculescu.

In opinia fostului ministru, cuvinte precum “strategic”, “interes national” sau “militar” vor inunda spatiul public pentru a justifica “lipsa de transparenta, lipsa de asumare si lipsa de rezultate”.

“Cand aceasta perioada se va fi terminat, si mai multi romani care inteleg ce se intampla vor fi emigrat catre tari care au reusit sa isi consolideze democratiile “civile” iar la nivelul intregului popor inca un mit – acela al militarului de cariera care isi da viata pentru tara – se va fi daramat.”, a mai scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Etichete: nicolae ciuca desemnat prim-ministru, conducere militara romania, klaus iohannis, vlad voiculescu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: