Activarea Mecanismului de protectie al UE pentru tratamentul pacientilor Covid

15/10/2021
Activarea Mecanismului de protectie al UE pentru tratamentul pacientilor Covid

Activarea Mecanismului de protectie al UE pentru tratamentul pacientilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activarea-mecanismului-de-protectie-al-ue-pentru-tratamentul-pacientilor-covid/

Ministerul Sanatatii (MS) a solicitat, vineri dimineata, Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) activarea Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanti a unui numar de 40.000 bolnavi COVID-19.

“Exista promisiuni de sprijin si din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sanatate despre intentia noastra de activare a mecanismului de protectie civila in vederea aprovizionarii cu medicamentele necesare asigurarii tratamentului pacientilor nostri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat al ministerului Sanatatii, in contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesara asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme usoare si medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanti.

“Reamintim ca, marti seara a fost primita o donatie de 5206 fiole de anticorpi din partea statului italian, ca recunostinta a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care tara noastra l-a acordat in anul 2020, atunci cand a trimis echipe de medici si asistenti medicali care au lucrat in spitale din Brescia si Lecco. Medicamentele au fost deja repartizate in 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.”, mai precizeaza MS.

Etichete: anticorpi monoclonali neutralizanti, tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanti, tratament pacienti Covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: