Italia ofera sprijin Romaniei in tratamentul pacientilor cu Covid-19

13/10/2021
Italia ofera sprijin Romaniei in tratamentul pacientilor cu Covid-19

Italia ofera sprijin Romaniei in tratamentul pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/italia-ofera-sprijin-romaniei-in-tratamentul-pacientilor-cu-covid-19/

Italia ajuta Romania in lupta cu pandemia. O aeronava a Fortelor Aeriene Romane a adus, de la Milano, aproximativ 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament impotriva COVID-19.

Potrivit ministrul, Cseke Attila, miercuri vor aparea, in Monitorul Oficial, criteriile pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali, folosit in cazurile mai putin severe de COVID-19.

“Italia ne ofera astazi acest important sprijin in tratamentul anti-COVID. (…). In Monitorul Oficial vor aparea actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament, care este un medicament injectabil intravenos, important pentru cazurile care sunt mai putin severe si in care simptomatologia este de pana la sapte zile. Criteriile au fost stabilite de comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii.

In prezent, exista promisiuni si din partea altor state ale Uniunii Europene de a sprijini Romania in lupta cu valul patru al pandemiei, care a blocat sistemul public de sanatate.

Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Alfredo Maria Durante Mangoni, a vorbit despre ajutorul acordat de Romania tarii sale, in timpul pandemiei, in primavara anului trecut.

“Suntem fericiti sa avem ocazia de a ne ajuta partenerii romani si cetatenii in aceste momente dificile”, a declarat diplomatul, citat de Agerpres.

Ajutorul oferit Romaniei de catre Italia, prin punerea la dispozitie a acestor doze aflate in stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitarii statului roman in vederea acordarii de sprijin in combaterea efectelor generate de cresterea exponentiala a numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

Etichete:

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: