LANSARE: Conf. Dr. Dominic Iliescu: Vaccinarea in timpul sarcinii are o importanta sporita pe timpul pandemiei

08/10/2021
LANSARE: Conf. Dr. Dominic Iliescu: Vaccinarea in timpul sarcinii are o importanta sporita pe timpul pandemiei

LANSARE: Conf. Dr. Dominic Iliescu: Vaccinarea in timpul sarcinii are o importanta sporita pe timpul pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lansare-conf-dr-dominic-iliescu-vaccinarea-in-timpul-sarcinii-are-o-importanta-sporita-pe-timpul-pandemiei/

Platforma Formare Medicala anunta lansarea cursului creditat EMC “Vaccinarea in timpul sarcinii”, realizat de Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu Facultatea de Medicină a UMF Craiova.

Cursul “Vaccinarea in timpul sarcinii” creditat cu 8 puncte EMC gratuite, trateaza la modul concret si practic necesitatea vaccinarii in timpul sarcinii, cu exemple elocvente privind impactul gripei si a tusei convulsive.

Unul dintre lectorii acestui program de formare medicala continua este Conf. Dr. Dominic Iliescu, seful Clinicii de Obstetrica Ginecologie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova si secretar al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania, care subliniaza ferm importanta vaccinarii femeii gravide.

“Noi am militat deja in sensul acesta si am postat acest curs si pe site-ul Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania, la sectiunea Educatie.

Cred ca acum fiecare specialist din domeniul sanatatii incearca sa se updateze cu privire la Vaccinologie, in general, astfel incat sa ofere sfaturi corecte pacientelor pe care le are in ingrijire si care au din ce in ce mai multe intrebari despre vaccinari, determinate de furtuna mediatica declansata de pandemia SAR-CoV2.

Din acest motiv, am si incercat sa finalizam acest curs cat mai repede si am demarat in Consiliul Director al Societatii masuri de promovare pe site-ul nostru si anuntare a membrilor Societatii, invitandu-i sa consulte acest curs.”, a declarat pentru FORMARE MEDICALA Conf. Dr. Dominic Iliescu, medic primar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, lector al cursului “Vaccinarea in timpul sarcinii“.

Cursul detaliaza consecintele gripei si tusei convulsive asupra sarcinii, fatului si nou-nascutului, precum si strategiile de prevenire prin vaccinare, specificul administrarii in timpul sarcinii si post partum conform ghidurilor in vigoare. De asemenea, trateaza notiuni de imunologie si vaccinologie in timpul sarcinii.

Chiar si in aceasta perioada, cand pandemia COVID-19 copleseste sistemul de sanatate, nu trebuie sa uitam si de ceilalti pacienti. Femeia gravida are nevoie, in continuare, de monitorizare si consiliere in mod prioritar.

Se discuta foarte mult despre vaccinarea Covid in zilele acestea, dar nu trebuie uitata nici politica de sanatate publica de vaccinare adoptata la nivel international de multi ani de zile, adresata in sensul prevenirii unor alte infectii, dovedite drept un pericol serios la adresa sarcinii si nou-nascutului. Chiar daca acum suntem coplesiti de probleme determinate de pandemia Covid-19, sa nu uitam ca vechile probleme medicale nu au disparut, mai ales cand vorbim de persoane atat de vulnerabile, precum femeia gravida-lehuza si nou nascutul.”, a mai adaugat Conf. Dr. Dominic Iliescu.

Cursul “Vaccinarea in timpul sarcinii” este interactiv si se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa invete sau sa aprofundeze arii de terapie precum Obstetrica-Ginecologie si Vaccinologie.

Absolventilor acestui curs li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente (8).

Cursul poate fi accesat AICI.

Etichete: vaccinarea in timpul sarcinii, curs EMC, curs online pentru medici, credite EMC gratuite, Conf. Dr. Dominic Iliescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: