Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient contra formelor grave timp de cel putin sase luni

06/10/2021
Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient contra formelor grave timp de cel putin sase luni

Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient contra formelor grave timp de cel putin sase luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinul-pfizer-eficient-contra-formelor-grave-timp-de-cel-putin-sase-luni/

Doua doze de vaccin anti-Covid Pfizer-BioNTech sunt eficiente impotriva riscurilor de spitalizare si contra tuturor variantelor noului coronavirus timp de cel putin sase luni, arata un studiu publicat in revista The Lancet, informeaza AFP.

Studiul realizat de Pfizer si de reteaua de sanatate americana Kaiser Permanente a analizat datele medicale obtinute de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud in perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021,scrie si Agerpres.

Cercetarea a aratat ca eficacitatea vaccinului impotriva riscului de infectare scade in timp, de la 88% in luna urmatoare imunizarii cu cea de-a doua doza la 47% dupa sase luni.

Pe de alta parte, vaccinul ramane eficient in procent de 90% impotriva riscurilor de spitalizare din cauza COVID-19, inclusiv in caz de infectare cu varianta Delta, timp de cel putin sase luni.

Aceste rezultate le confirma pe cele estimate anterioare de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) si de Ministerul Sanatatii din Israel, a subliniat The Lancet intr-un comunicat.

“Studiul nostru confirma ca vaccinurile sunt un instrument central pentru controlarea epidemiei si raman extrem de eficace in prevenirea formelor severe si a spitalizarilor, inclusiv impotriva variantei Delta sau a altor variante care suscita preocupare”, a rezumat Sara Tartof, autorul principal al studiului, in comunicatul publicat in The Lancet.

Etichete: vaccinul pfizer, eficienta vaccin pfizer impotriva formelor grave

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: