Cand ar putea fi aprobat certificatul Covid pentru personalul medical?

28/09/2021
Cand ar putea fi aprobat certificatul Covid pentru personalul medical?

Cand ar putea fi aprobat certificatul Covid pentru personalul medical?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-ar-putea-fi-aprobat-certificatul-covid-pentru-personalul-medical/

Cel mai probabil, saptamana viitoare, Guvernul va aproba obligativitatea certificatului digital Covid pentru personalul medical si angajatii furnizorilor de servicii sociale, a precizat premierul Florin Citu.

Ulterior, mai spune premierul, actele legislative vor fi transmise Parlamentului spre dezbatere si adoptare.

“Intentia noastra este de a duce aceste initiative, pe care le vom aproba in sedinta de guvern, in Parlamentul Romaniei, care este forul suprem legislativ al statului roman si acolo vom avea varianta finala. Este interpretarea… sunt niste variante pe care noi luam in calcul aici, la Guvern, dar vor fi prin proiect de lege, vor merge in Parlamentul Romaniei si acolo, bineinteles, in comisiile de specialitate puteti sa interveniti si sa veniti cu alte variante. Acum, putem sa mai discutam, ideea este ca nu avem timp mult sa mai discutam, pentru ca trebuie sa le trimitem in Parlament. Daca mai discutam cateva luni de zile, nu mai au niciun sens aceste masuri, de aceea noi mergem cu ele. Au fost in dezbatere publica, le gasiti la Ministerul Sanatatii in dezbatere publica. Nu o sa fie acum, nu o sa fie maine, probabil ca saptamana viitoare, daca aveti o discutie cu Ministerul Muncii si cu Ministerul Sanatatii, le puteti discuta”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.

Ministerul Sanatatii a postat in transparenta decizionala un proiect de Lege conform caruia personalul din cadrul unitatilor sanitare cu paturi publice si private au obligatia sa prezinte un certificat digital Covid, in vederea desfasurarii activitatii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, certificatul trebuie sa ateste indeplinirea uneia din urmatoarele conditii:

a) vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
b) se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2;
c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

Etichete: certificat covid pentru personalul medical, obligativitate certificat digital covid, certificat covid obligatoriu pentru personalul medical

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: