Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

28/09/2021
Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-vaccinate-cu-johnson-johnson-nu-au-recomandare-de-rapel/

Persoanele care au fost imunizate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson inca nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel.

“Persoanele care au primit vaccinul de la compania Johnson & Johnson inca nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel. In perioada urmatoare, datele stiintifice vor recomanda fie necesitatea dozei de rapel si tipul vaccinului care ar fi benefic sa fie utilizat in cazul acelor persoane”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

El a facut referiri si la persoanele care s-au imunizat cu vaccinul AstraZeneca, precizand ca, in curand, se va lua o decizie cu privire la doza de rapel.

“Instructiunile si procedurile sunt foarte clare. Ele au fost trimise inca de saptamana trecuta centrelor de vaccinare si prin Directiile de Sanatate Publica si in aceasta saptamana vom evalua posibilitatea ca persoanele care au primit prima doza de vaccin Astra Zeneca si care din diverse motive, pentru ca s-au speriat cel mai frecvent, si au amanat efectuarea rapelului cu vaccin Astra Zeneca si care au trecut deja de sase luni de la acel moment vor putea sa beneficieze de un vaccin pe baza de ARN mesager direct, fara nicio recomandare medicala, dar aceasta hotarare o vom lua in cursul acestei saptamani, dupa ce va fi dezbatut in cadrul grupurilor stiintifice”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghita.

Reamintim ca, incepand de marti, 28 septembrie, persoanele vaccinate cu doua doze de vaccin anti-COVID Pfizer sau Moderna, se pot prezenta pentru doza a treia la centrele de vaccinare.

Etichete: doza a treia de vaccin anti-covid, vaccinare cu doza a treia, rapel vaccin johnson & johnson, rapel doza a treia astrazeneca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: