Sectie de Pre-Terapie la Spitalul Victor Babes Timisoara

27/09/2021
Sectie de Pre-Terapie la Spitalul Victor Babes Timisoara

Sectie de Pre-Terapie la Spitalul Victor Babes Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectie-de-pre-terapie-la-spitalul-victor-babes-timisoara/

Cresterea accentuata a numarului de pacienti cu forme severe si foarte severe de infectie cu SARS-CoV 2, dar si numarul mic de paturi de ATI a dus la necesitatea infiintarii unei Sectii de Pre-Terapie la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes, anunta unitatea medicala.

Astfel, parterul sectiei de Pneumologie a fost transformat in zona rosie si au fost operationalizate 34 de paturi in care vor fi internati pacientii ce necesita suport respirator.

“Din pacate, in fiecare zi creste numarul pacientilor care ajung la spital cu forme foarte severe de boala, cu afectare pulmonara de peste 60-70 si uneori chiar si de 80 la suta si care, fara suport respirator, fara oxigen suplimentar, nu supravietuiesc. Am fost nevoiti sa deschidem acesta sectie, intrucat Terapia noastra este mica si nu facem fata. In noua configuratie, putem sa le asiguram pacientilor, pe care ii internam in Sectia de Pre-Terapie, tratamentul respirator de care au nevoie. Practic, aceasta sectie functioneaza aproape ca o unitate de terapie intensiva. Ceea ce nu putem asigura acolo, dar speram ca niciun pacient sa nu aiba nevoie, este procedura de intubare. Pentru cei care ajung la acel moment trebuie sa cautam repede o sectie de ATI cu paturi libere. In acelasi timp, vreau sa reamintesc ca Spitalul Victor Babes are nevoie de o zona alba, in care sa fie tratati pacientii care au afectiuni pulmonare si care necesita internare. Nu vom renunta la aceasta zona, intrucat si acesti bolnavi sunt importanti pentru noi, la fel de importanti precum pacientii cu COVID 19. Nu ne mai permitem sa transformam intreg spitalul intr-o zona rosie si nici n-o vom face”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase, Dr. Victor Babes
Timisoara, potrivit unui comunicat al institutiei.

Pacientii din Sectia de Pre-Terapie vor fi monitorizati si consultati de un specialist ATI care se alatura echipei medicale din Sectia de Pneumologie. Bolnavii vor putea fi conectati, daca este nevoie, la aparatura de ventilatie non-invaziva sau la aparatele de ventilatie cu debit marit de oxigen (high-flow).

„I-am rugat pe colegii mei, managerii de la Spitalul Judetean si Spitalul Municipal sa incerce sa creasca numarul de paturi destinate tratarii pacientilor cu forme medii si chiar severe de COVID 19. Cele 34 de paturi suplimentare de la noi din spital se vor ocupa, cu siguranta, in cateva zile si mi-e teama sa nu ajungem, din nou, in situatia in care nu vom mai avea unde sa ii tratam pe cei grav bolnavi. Avem in vedere si identificarea altor spatii de cazare, in afara spitalelor, daca numarul bolnavilor va creste si mai mult.”, a declarat si prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase, Dr. Victor Babes Timisoara.

Etichete: spitalul victor babes timisoara, terapie intensiva timisoara, sectie de pre-terapie, bolnavi covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: