Din grija pentru copii | Gestionarea nevoilor psihoemotionale ale copiilor in pandemie

14/09/2021
Din grija pentru copii | Gestionarea nevoilor psihoemotionale ale copiilor in pandemie

Din grija pentru copii | Gestionarea nevoilor psihoemotionale ale copiilor in pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/din-grija-pentru-copii-gestionarea-nevoilor-psihoemotionale-ale-copiilor-in-pandemie/

Marti, a fost prezentat programul “Din grija pentru copii”, in cadrul caruia vor fi oferite servicii psihologice gratuite, dar si acces la formare si resurse pentru specialisti si parinti pentru a gestiona nevoile psihoemotionale ale copiilor.

Premierul Florin Citu spune ca Romania se numara printre primele tari din lume care vine cu solutii aplicate pentru copii, in contextul pandemiei de Covid-19.

Potrivit demnitarului, masurile din acest program sunt rezultatul a zeci de intalniri si sedinte ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la aceeasi masa experti din institutiile publice si societatea civila, precum si reprezentantii parintilor si copiilor.

“De aceea am incredere ca proiectul este unul foarte bun si va fi un succes. (…) Am spus de mai multe ori ca sanatatea romanilor este o prioritate, iar acest program acorda o atentie speciala. Este cu atat mai important in contextul in care ne aflam, pandemia, restrictiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici, iar efectele se pot intinde pe termen mediu si lung, tocmai de aceea programul vine intr-un moment mai mult decat potrivit, copiii vor avea acces la servicii psihologice gratuite acolo unde este nevoie. Pe de alta parte, specialistii si parintii vor avea acces la formare si resurse pentru a gestiona nevoile psihoemotionale ale copiilor”, a declarat prim-ministrul Florin Citu, intr-o conferinta de prezentare a proiectului.

Programul “Din grija pentru copii” cuprinde inclusiv si masuri de crestere a capacitatii de interventie in cazurile de violenta impotriva copiilor. Romania ar urma sa aiba un sistem informatic performant, cu programe pentru analizare, sortare, profilare si decriptare a materialelor online cu caracter abuziv.

Saptamana viitoare ar urma sa fie adoptat un proiect de ordonanta de urgenta privind programul “Din grija pentru copii”.

Etichete: din grija pentru copii, nevoi psihoemotionale copii, gestionarea nevoilor psihoemotionale ale copiilor, servicii psihologice gratuite pentru copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: