Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 afecteaza tot mai multi copii

10/08/2021
Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 afecteaza tot mai multi copii

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 afecteaza tot mai multi copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varianta-delta-a-virusului-sars-cov-2-afecteaza-tot-mai-multi-copii/

Tot mai multi copii la nivel mondial sunt afectati de varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. In Statele Unite, de exemplu, s-a inregistrat o o crestere semnificativa a numarului copiilor spitalizati cu Covid-19, relateaza Reuters.

Peste Ocean, numarul mediu al cazurilor de Covid-19 a fost de 100.000 timp de trei zile consecutiv, in crestere cu 35% fata de saptamana trecuta, iar numarul spitalizarilor a urcat, de asememea, cu circa 30 %.

In context, voci din sistemul sanitar american au anunta ca sprijina vaccinarea obligatorie, in special a cadrelor didactice, in scopul protejarii elevilor care sunt prea tineri pentru a fi vaccinati anti-Covid.

Medicii americani spun ca varianta Delta este mai susceptibila de a infecta copiii decat tulpina initiala Alpha. Astfel s-a juns la situatia in care numarul copiilor spitalizati a crescut semnificativ in ultimele saptamani.

In Statele Unite ale Americii, vaccinarea impotriva COVID-19 a copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani a inceput inca din luna mia a acestui ani, imediat dupa autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech si pentru aceasta grupa de varsta.

Etichete: varianta delta copii, spitalizare copii varianta delta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: