In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

14/05/2021

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-statele-unite-ale-americii-s-a-inceput-deja-vaccinarea-grupei-de-varsta-12-15-ani/

Vaccinarea impotriva COVID-19 a adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani a inceput deja pe tot teritoriul Satelor Unite ale Americii dupa extinderea, la inceputul saptamanii, a autorizarii vaccinului Pfizer/BioNTech si pentru aceasta grupa de varsta, informeaza AFP si Agerpres.

”Este un nou salt urias in lupta noastra impotriva pandemiei”, a declarat Joe Bide, presedintele american, incurajand parintii sa-si vaccineze copiii.

Reamintim ca Agentia Americana pentru Medicamente (FDA) a autorizat, la inceputul acestei saptamani vaccinarea adolescentilor, dupa ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.

Anumite localitati au inceput inca de marti sa vaccineze adolescenti, dar cea mai mare parte a asteptat unda verde din partea Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), principala agentie federala de sanatate publica din tara, care a venit miercuri seara.

Vaccinul administrat grupei de varsta 12-15 ani este acelasi ca si in cazul adultilor, inclusiv in ceea ce priveste dozajul, iar multi vor putea asadar sa se vaccineze in aceleasi locuri deja amenajate.

Este de asteptat ca la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, si Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) sa acorde autorizarea de vaccinare anti-Covid si pentru copiii cu varste intre 12 si 15 ani.

Etichete: vaccinare copii anti-covid, vaccinare adolescenti anti-covid,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: