Premiu international pentru tratarea pacientilor cu AVC, la SJU Miercurea Ciuc

27/07/2021
Premiu international pentru tratarea pacientilor cu AVC, la SJU Miercurea Ciuc

Premiu international pentru tratarea pacientilor cu AVC, la SJU Miercurea Ciuc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiu-international-pentru-tratarea-pacientilor-cu-avc-la-sju-miercurea-ciuc/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Miercurea Ciuc a primit un premiu international pentru folosirea trombolizei in tratamentul accidentului vascular celebral (AVC), a anuntat institutia medicala.

“Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc a primit categoria GOLD de la Organizatia Europeana Stroke, in cadrul premiilor ESO Angels Awards. Acest premiu este o recunoastere internationala a practicii terapeutice in cazul accidentului vascular cerebral. Pe langa Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc, alte doua spitale din tara care aplica tromboliza au primit distinctii de la ESO Angels”, scrie unitatea medicala pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, in Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc s-au efectuat, in anul 2020, un numar de 82 de trombolize, tratament care poate salva viata pacientilor care sufera un accident vascular cerebral, iar de la inceputul acestui an au fost facute 45 de astfel de interventii.

“Acest tratament poate salva viata pacientilor cu accident vascular cerebral si poate imbunatati calitatea vietii lor. Timpul este un factor foarte important: cei care pot beneficia de acest tratament trebuie sa ajunga la spital in 4,5 ore de la aparitia primelor simptome. De aceea trebuie chemata salvarea imediat la aparitia simptomelor specifice: asimetria fetei, slabiciunea unui brat, dificultati de vorbire”, mai precizeaza SJU Miercurea Ciuc.

De asemenea, reprezentantii spitalului mai precizeaza faptul ca ingrijirea pacientilor cu accident vascular cerebral presupune munca de echipa.

“Angajatii de pe ambulante, medicii de la Unitatea de Primiri Urgente, de la Radiologie si Neurologie, precum si specialistii acestor sectii trebuie sa conlucreze prompt pentru ca pacientii sa primeasca in timp util tratamentul necesar”, mai transmite unitatea medicala.

Etichete: tratament pacienti AVC, tromboliza AVC, spitalul judetean de urgenta miercurea ciuc

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: