Guvernul a creat cadrul legal pentru revanzarea unor doze de vaccin anti-Covid

17/06/2021
Guvernul a creat cadrul legal pentru revanzarea unor doze de vaccin anti-Covid

Guvernul a creat cadrul legal pentru revanzarea unor doze de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-creat-cadrul-legal-pentru-revanzarea-unor-doze-de-vaccin-anti-covid/

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care se creeaza cadrul legal pentru revanzarea unor doze de vaccin anti-COVID. Ministerul Sanatatii este abilitat sa incheie contracte cu alte state in acest sens, potrivit secretarului de stat, Monica Althamer.

“A fost aprobata o ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19. Conform prevederilor specifice din acordurile incheiate de Comisia Europeana in vederea achizitionarii de vaccin anti-COVID-19, la fel ca si celelalte state, Romania poate revinde sau poate dona doze de vaccin. Ordonanta de urgenta aprobata astazi creeaza cadrul legislativ prin care se permite revanzarea unor doze si abiliteaza Ministerul Sanatatii pentru a incheia, in numele statului roman, contracte cu alte state. Sumele rezultate din revanzare se fac venituri la bugetul de stat”, a explicat Monica Althamer, potrivit Agerpres.

De asemenea, Guvernul a mai aprobat o hotarare referitoare la acordarea unui ajutor umanitar, doze de vaccin anti-COVID 19 pentru Ucraina si Serbia. Este vorba de 100.800 doze pentru Ucraina si 50.400 de doze pentru Serbia.

Etichete: vanzare doze de vaccin, doze de vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: