Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare

14/06/2021
Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare

Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/platforma-de-second-opinion-pentru-pacienti-si-medici-in-cazul-bolilor-interstitiale-pulmonare/

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babes’ Timisoara a pus la dispozitia pacientilor cu patologii pulmonare (fibroza si alte boli interstitiale), dar si medicilor care doresc sa obtina o a doua opinie o platforma online de diagnosticare gratuita.

“Pacientul sau medicul acestuia pot sa introduca in platforma imagini CT, istoricul medical, informatii despre alte afectiuni, dar pot sa adauge si probele functionale pe care le-a facut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu analiza de spirometrie. Odata finalizata aceasta etapa, informatiile intra in atentia echipei de specialisti ai spitalului nostru, care evalueaza cazul. In unele situatii sunt solicitate informatii sau investigatii suplimentare, dupa care echipa noastra se pronunta asupra diagnosticului, practic realizeaza o incadrare in boala. Opinia medicala a echipei de pneumologi si radiologi vine insotita de recomandari de investigatii si monitorizare. Nu oferim insa tratament”, a declarat directorul medical al Spitalului ‘Victor Babes’ Timisoara, dr. Diana Manolescu, ciatat de Agerpres.

Diagnosticul este stabilit de o echipa multidisciplinara formata din specialisti in pneumologie si radiologie ai unitatii sanitare din Timisoara, iar pagina de internet care cuprinde platforma este securizata.

Potrivit sursei citate, medicul curant si pacientul pot incarca rezultatul investigatiilor imagistice, dar si alte documente medicale pentru obtinerea unei a doua opinii. Utilizatorul isi creeaza un cont, se logheaza cu o parola care se genereaza automat si care ofera securizare suplimentara si isi introduce datele personale. Informatiile din contul utilizatorului pot fi vazute exclusiv de cel care incarca informatiile in platforma si de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.

Etichete: patologii pulmonare, boli interstitiale pulmonare, second opinion boli pulmonare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: