UMF “Iuliu Hatieganu”, desemnata cea mai buna universitate din Romania in domeniul cercetarii

08/04/2021
UMF “Iuliu Hatieganu”, desemnata cea mai buna universitate din Romania in domeniul cercetarii

UMF “Iuliu Hatieganu”, desemnata cea mai buna universitate din Romania in domeniul cercetarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-iuliu-hatieganu-desemnata-cea-mai-buna-universitate-din-romania-in-domeniul-cercetarii/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca se situeaza pe locul intai in topul celor 31 de institutii de invatamant superior din Romania incluse in clasamentul SCIMAGO 2021, urcand cu doua locuri fata de pozitia ocupata in 2020, transmite institutia intr-un comunicat de presa.

In clasamentul global, ce include 4126 de institutii de invatamant superior, UMF “Iuliu Hatieganu” se afla printre primele 1000 de universitati din lume, pe locul 683.

Potrivit sursei citate, Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament international al institutiilor academice si de cercetare, clasificate in baza a trei seturi de indicatori: performanta cercetarii, rezultatele inovarii si impactul social. In acest ranking, sunt inscrise doar universitatile care indeplinesc criteriile minimale privind numarul de lucrari stiintifice publicate. Astfel, sunt cuprinse institutiile de invatamant superior si de cercetare care figureaza in baza de date Scopus cu cel putin 100 de lucrari stiintifice publicate in ultimul an al perioadei de referinta.

Scimago Institutions Ranking reprezinta o resursa importanta pentru analiza si evaluarea institutiilor de cercetare din intreaga lume. Se evalueaza rezultatele cercetarii cu scopul de a oferi informatii utile institutiilor, factorilor de decizie politica si responsabililor pentru activitatea de cercetare, astfel incat acestia sa fie in masura sa imbunatateasca rezultatele activitatii stiintifice.

“Cercetarea, coordonata cu viziune integratoare si de internationalizare, sustenabila prin proiecte, este una dintre prioritatile activitatii noastre ca institutie de cercetare avansata. Prin proiectele de cercetare stiintifica pe care le derulam, ne mentinem si crestem recunoasterea nationala si internationala, prestigiul si competitivitatea, intr-un context in care acest aspect are o importanta globala din ce in ce mai insemnata. Datorita eforturilor cadrelor didactice si ale cercetatorilor din cadrul universitatii noastre, ne situam printre cei mai buni dintre cei buni si contribuim cu mandrie si responsabilitate la dezvoltarea cercetarii stiintifice medicale si farmaceutice”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

In 2020, la UMF “Iuliu Hatieganu” s-au derulat peste 80 de proiecte de cercetare si s-au publicat 836 de articole stiintifice in reviste cotate ISI.

Etichete: UMF Iuliu Hatieganu, Scimago Institutions Ranking (SIR)

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: