Controale la centrele de vaccinare | Ministrul Sanatatii: Trebuie sa transparentizam procesul

28/01/2021
Controale la centrele de vaccinare | Ministrul Sanatatii: Trebuie sa transparentizam procesul

Controale la centrele de vaccinare | Ministrul Sanatatii: Trebuie sa transparentizam procesul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-la-centrele-de-vaccinare-ministrul-sanatatii-trebuie-sa-transparentizam-procesul/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca se vor face controale la centrele de vaccinare anti-Covid si vor fi aplicate sanctiuni daca se constata nereguli.

“In momentul acesta avem mai putine doze de vaccin decat am avea nevoie. Suntem in curs de a verifica situatia. Se vor face echipe mixte de control formate de catre Corpul de control al Ministrului Sanatatii si directiile de sanatate publica pentru a verifica cum stau lucrurile in fapt la nivelul centrelor de vaccinare. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sanctiuni. Avem nevoie de sanctiuni pentru cei in masura sa verifice daca strategia adoptata de Guvernul Romaniei este respectata la nivelul centrului de vaccinare. Exista medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. In acest moment putem sa ii asiguram de cercetari disciplinare daca nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea sa vorbim despre sanctiuni adoptate de catre Guvern”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu intr-o coferinta transmisa public.

Demnitarul a adaugat ca, in perioada 15 – 23 ianuarie, 1.353 de persoane s-au vaccinat, desi erau eligibile pentru etapa a treia.

“Trebuie sa transparentizam procesul. Prima data am descoperit, intre 15-23 ianuarie, in registrul de vaccinare sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Ar putea fi eroare de introducere a datelor sau cineva chiar a sarit peste rand. Stim din presa ca lucrul acesta s-a mai intamplat”, a mai precizat ministrul.

Pana miercuri, la ora 12,00, erau vaccinate 530.000 de persoane. 40.000 au facut inclusiv rapelul.

Etichete: centre de vaccinare, persoane vaccinate anti-covid, vlad voiculescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: