Colegiul Medicilor Maramures solicita siguranta si respect pentru doctori si personalul auxiliar

16/11/2020
Colegiul Medicilor Maramures solicita siguranta si respect pentru doctori si personalul auxiliar

Colegiul Medicilor Maramures solicita siguranta si respect pentru doctori si personalul auxiliar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-maramures-solicita-siguranta-si-respect-pentru-doctori-si-personalul-auxiliar/

In cursul noptii de 14 spre 15 noiembrie, in Serviciul UPU al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare cateva zeci de persoane au intrat ilegal in incinta sectiei, adresand injurii la adresa personalului si avand chiar tendinta de a lovi persoanele aflate in serviciu.

Acestea solicitau externarea unei persoane in varsta de 60 de ani, afectata de noul coronavirus, lucru pe care l-au si obtinut, pacienta decedand ulterior acasa.

Legat de acest incident, Colegiul Medicilor Maramures atrage atentia asupra faptului ca actul medical trebuie sa se poata desfasura in conditii de maxima siguranta si de respect, cu atat mai mult in conditiile de presiune extraordinara la care este supus personalul medical in contextul actual al pandemiei.

De asemenea, se reitereaza ideea privind sustinerea pe care organele de ordine publica trebuie sa o acorde in mod imediat si nemijlocit pentru prevenirea unor incidente de natura sa puna in pericol integritatea corpului medical.

“Colegiul Medicilor Maramures condamna acest tip de manifestari si sustine orice demers legal pentru castigarea dreptatii. Profesia medicala, in toata lumea, in oricare conditii s-ar desfasura, trebuie sa fie respectata, iar membrii ei trebuie sa se bucure de aprecierea intregii societati. Astfel de gesturi, care se repeta in ultima vreme, alimentate in mod voit sau nu de diferite elemente ale societatii, arata concret ceea ce pana acum era doar sugerat: lipsa de incredere, lipsa de respect si dispret pentru valoare. Facem apel la simtul civic al fiecarui roman pentru a preveni si combate astfel de manifestari condamnabile. Sa acordam medicilor respectul cuvenit, pentru ca cei care se lupta pentru viata si sanatatea tuturor celor pe care ii au in grija sa-si poata desfasura activitatea in deplina securitate sociala”, au subliniat reprezentantii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Maramures, porivit Agerpres.

Politistii au intervenit la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare pentru a aplana conflictul, iar cercetarile sunt continuate pentru a stabili cauza incidentului.

Etichete: spitalul judetean de urgenta baia mare, upu baia mare, personal medical agresat upu, colegiul medicilor maramures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: