Guvernul britanic si-a revizuit reglementarile vizavi de portul mastilor in scoli

27/08/2020
Guvernul britanic si-a revizuit reglementarile vizavi de portul mastilor in scoli

Guvernul britanic si-a revizuit reglementarile vizavi de portul mastilor in scoli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-britanic-si-a-revizuit-reglementarile-vizavi-de-portul-mastilor-in-scoli/

Guvernul britanic şi-a revizuit reglementările in ceea ce priveste portul mastilor in scolile din Anglia, potrivit AFP.

Astfel, in regiunile unde transmiterea virusului este ridicata, adultii si elevii trebuie de acum inainte sa-si acopere fata atunci cand se deplaseaza in interiorul unitatilor de invatamant. Portul mastii nu va fi cu toate acestea obligatoriu in salile de clasa, unde se estimeaza ca riscurile sunt mai mici, relateaza si Agerpres.

In restul tarii, guvernul nu recomanda portul mastii, dar lasa unitatile sa decida ”daca acestea considera ca este adecvat pentru situatia lor particulara”, a precizat Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Aceasta schimbare de pozitie are la baza recomandarile OMS exprimate la finalul saptamanii trecute in favoarea portului mastii de la varsta de 12 ani ca masura impotriva transmiterii virusului si intervine la o zi dupa o decizie similara luata in Scotia, fiecare entitate care apartine Regatului Unit avand competente in materie de educatie.

De asemenea, directorii unitatilor scolare au insistat pentru utilizarea mastii.

Aceasta schimbare vine dupa cea referitoare la notarea examenelor, anulate anul acesta din cauza coronavirusului, o controversa care a dus la demisia directorului Ofqual, institutia care reglementeaza examenele.

Aceste controverse au subminat credibilitatea ministrului educatiei, Gavin Williamson. Dupa ce a oferit asigurari in urma cu doar cateva zile ca mastile nu sunt necesare, acesta si-a justificat decizia afirmand ca guvernul ”respecta recomandarile stiintifice si medicale cele mai recente”.

Etichete: masca la scoala, recomandari pandemie guvernul britanic, purtarea mastilor in scoli

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: