FMI face proiectii sumbre | Criza in urma pandemiei de coronavirus, mai grava decat Marea Depresiune

15/04/2020
FMI face proiectii sumbre | Criza in urma pandemiei de coronavirus, mai grava decat Marea Depresiune

FMI face proiectii sumbre | Criza in urma pandemiei de coronavirus, mai grava decat Marea Depresiune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fmi-face-proiectii-sumbre-criza-in-urma-pandemiei-de-coronavirus-mai-grava-decat-marea-depresiune/

Fondul Monetar International (FMI) nu a lansat niciodata proiectii atat de sumbre ca acum in cei 75 de ani de istorie. Potrivit acestora, economia mondiala va scadea cu 3% in 2020, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, potrivit agentia EFE.

“Este foarte probabil ca economia globala sa experimenteze cea mai grava recesiune de dupa Marea Depresiune din 1930, depasind criza financiara globala de acum un deceniu“, a explicat Gita Gopinath, economistul sef de la FMI, conform Agerpres.

Prin comparatie, criza financiara din 2009 a provocat o scadere a cresterii economice globale de 0,1%.

“Multe rezultate slabe ale cresterii sunt posibile si poate, chiar inclusiv, probabile (…) Magnitudinea si viteza colapsului din activitate nu se aseamana cu nimic din ceea ce am vazut in viata noastra”, a adaugat Gopinath, avertizand in legatura cu “nivelul foarte ridicat de incertitudine”.

FMI a botezat criza drept “Marea Inchidere”, din cauza masurilor de izolare si a restrictiilor de mobilitate din mare parte a lumii, pentru a combate pandemia.

Potrivit surselor citate, evolutia va depinde de “schimbarile in comportamentul consumatorilor, ajustarea pietelor financiare, pierderile de productivitate, increderea consumatorilor si volatilitatea materiilor prime”.

In ultimele saptamani, FMI a primit “un numar fara precedent” de solicitari pentru asistenta financiara de urgenta.

Etichete: criza pandemie, recesiune pandemie, criza economica, fondul monetar international

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: