Autoritatile au confirmat alte doua cazuri de coronavirus Covid-19, in Romania

28/02/2020
Autoritatile au confirmat alte doua cazuri de coronavirus Covid-19, in Romania

Autoritatile au confirmat alte doua cazuri de coronavirus Covid-19, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-au-confirmat-alte-doua-cazuri-de-coronavirus-in-romania/

Autoritatile au confirmat, vineri, ora 15:00, inca doua noi cazuri de coronavirus Covid-19 in Romania. Este vorba despre un barbat din Maramures si o femeie din Timisoara.

Barbatul din Maramures se afla acum internat la Cluj, unde va primi ingrijiri. El nu va fi transferat la Bucuresti. 

“Mai avem doua confirmari coronavirus pozitiv. Este vorba despre un barbat din Maramures, in varsta de 45 de ani, care vine dintr-o zona din afara definitiei de caz, in afara zonelor din Italia carantinate, care se intoarce in tara pe 25 februarie. Fiind bolnav in Italia, el merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic si pleaca acasa. Ajunge in Romania, avand febra se prezinta la spital in Maramures, este internat la Clinica de Boli Infectioase unde primeste tratament simptomatic si se face testarea. Ieri, prezentand un grad de insuficienta respiratorie, este transferat la Centrul de Boli Infectioase Cluj. Astazi ne-a venit confirmarea de pozitiv la coronavirus.”, a declarat Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru, intr-o coferinta de presa sustinuta, vineri, 28 februarie.

Celalalt caz, femeia din Timisoara, va primi ingrijiri medicale tot acolo unde se afla. Si ea a venit dintr-o zona din afara celor din Italia pentru care este impusa izolarea sau carantina

“Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 38 de ani din Timisoara, care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, in afara zonei definitiei de caz, se intoarce, iar pe 25 februarie prezinta un prim semn de subfebrilitate cu o stare general alterata. Sta acasa, apoi se prezinta la spital pe 27 pentru o evaluare, neprezentand simptomatologie. I se face o testare, i se da un tratament si merge acasa in izolare. Astazi, si testul ei este confirmat pozitiv”, a mai declarat Nelu Tataru.

In aceste doua noi cazuri de coronavirus Covid-19 din Romania, s-au inceput deja anchetele epidemiologice si se are in vedere largirea ariilor pentru care se impune izolarea sau carantina.

Etichete: coronavirus, covid-19, alte cazuri coronavirus romania, coronavirus maramures, coronavirus timisoara, testare coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: